Ελλάδα

Μητροπολίτης Καστοριάς: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Μητροπολίτης Καστοριάς: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία
Μητροπολίτης Καστοριάς: Πρόκειται για τον τρίτο ιεράρχη που χάνει τη ζωή του από κορωνοϊό μέσα σε δύο μήνες.

Σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, στις 11:00 το πρωί θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών χθες έχοντας χάσει τη μάχη με τον κορωνοϊό. Ο κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας είχε διαγνωσθεί θετικός στην COVID-19 και νοσηλευόταν από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας του ωστόσο επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Λίγο πριν αρρωστήσει παρακαλούσε τους πιστούς να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. “Έχω συστήσει μέχρι τώρα άπειρες φορές στον ακριτικό λαό της Καστοριάς να απέχει από τους συνωστισμούς, να φορά τη μάσκα, την οποία συνιστούν οι λοιμωξιολόγοι, έχω συστήσει, ακόμη, όταν οι Εκκλησίες ήταν ανοιχτές, να τηρούνται επακριβώς οι αποστάσεις”, σημείωνε.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας.

Φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική όπου αποφοίτησε το 1983. Στη συνέχεια φοίτησε στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας και έλαβε το πτυχίο του το 1987. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987. Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος- Ιεροκήρυκας και Ιερατικός Προϊστάμενος στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων. Υπηρέτησε παράλληλα Διευθυντής Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπεύθυνος Πρωτοκόλλου στην Ιερά Σύνοδο και το 1990 ως Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς. Χειροτονήθηκε επίσκοπος στις 5 Οκτωβρίου 1996.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Μητρόπολη Καστοριάς επί αρχιερατείας του οργανώθηκε, αναπτύσσοντας φιλανθρωπική και πνευματική δράση με πολλές πτυχές όπως τη λειτουργία του Γηροκομείου «Λαζάρου και Αθηνάς Λ. Ρίζου», Τράπεζας Αίματος, Τράπεζας Αγάπης (τροφίμων), Ταμείου Υποτροφιών, Υπηρεσίας Συμπαράστασης Ανέργων, Α.Μ.Ε.Α., Οικογένειας, Ασθενών, αλλά και του Συνδέσμου Αγάπης Κυριών, συντονιστικού όργανο της φιλανθρωπικής κίνησης των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments