Διεθνή

Πέθανε ένας από τους πρώτους που έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό – Τι συνέβη

Πέθανε ένας από τους πρώτους που έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό – Τι συνέβη
Εμβόλιο κορωνοϊός: Στην Ελβετία κατέληξε ηλικιωμένο άτομο που είχε εμβολιαστεί. Τι αναφέρουν οι υγειονομικές αρχές.

Ο θάνατος ενός ατόμου που εμβολιάστηκε στην Ελβετία έχει προκαλέσει μία σχετική αναστάτωση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιος που να επιβεβαιώνει ότι η δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNtech σχετίζεται με τον θάνατό του. Οι υγειονομικές αρχές της Λουκέρνης δήλωσαν πως το ιστορικό του ηλικιωμένου ατόμου και οι ασθένειες που αντιμετώπιζε πέρα από τον κορωνοϊό.

Οι αρχές δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το χρόνο που μεσολάβησε μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το φύλλο του ατόμου.

Στη Λουκέρνη πραγματοποιήθηκαν κυρίως σε ηλικιωμένους οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελβετία που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα. Η Ελβετία έχει λάβει 107.000 δόσεις του εμβολίου και αναμένεται να λαμβάνει 250.000 δόσεις ανά μήνα από τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με το Reuters η εταιρία Pfizer/BioNTech έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος ατόμου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων που δεν σχετίζονται με το εμβόλιο, δυστυχώς είναι πιθανό να συμβούν με παρόμοιο ρυθμό όπως θα συνέβαιναν στον γενικό πληθυσμό των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων, που επί του παρόντος έχουν προτεραιότητα για εμβολιασμό, σχολίασε η αμερικανική εταιρεία.

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech είναι το μόνο εμβόλιο που έχει εγκριθεί, μέχρι στιγμής, στην Ελβετία μετά από κλινικές δοκιμές σε δεκάδες χιλιάδες άτομα, στα οποία δεν προέκυψαν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας.

Εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν χορηγηθεί μέχρι τώρα σε όλο τον κόσμο. Αρκετοί άνθρωποι υπέστησαν αλλεργικές αντιδράσεις μετά από εμβολιασμό τόσο με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech καθώς και της Moderna, αν και αυτά τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν γρήγορα και δίχως παρενέργειες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments