Ελλάδα

3 Ιανουαρίου 2021 σούπερ μάρκετ: To ωράριο λειτουργίας πριν και μετά την Πρωτοχρονιά

3 Ιανουαρίου 2021 σούπερ μάρκετ:  To ωράριο λειτουργίας πριν και μετά την Πρωτοχρονιά
3 Ιανουαρίου 2021 σούπερ μάρκετ: Με ειδικό ωράριο λειτουργούν λόγω των γιορτών τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με τη μέθοδο click away. Πως λειτουργούν την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Aνοιχτά θα είναι την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων. Οι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους στέλνοντας sms με τον αριθμό 2 στο 13033, ωστόσο τα φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα παραμείνουν κλειστά. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να ανοίξουν παρά το lockdown από τις 7:00 έως 21:00.

Αναλυτικά η ΚΥΑ:

  • Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων.
  • Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σήμερα έως τις 9 το βράδυ

Μέχρι και τις 9 το βράδυ θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ μέχρι και σήμερα Τετάρτη, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το ωράριο θα τροποποιηθεί και τα υποκαταστήματα των μεγάλων αλυσίδων θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Την 1η Ιανουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά. Το ίδιο ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα. Υπενθυμίζεται ότι ο κωδικός στο 13033 για μετάβαση στο σούπερ μάρκετ αλλά και για παραλαβή προϊόντων μέσω click away είναι το «2». Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση.

Τα SMS και όλοι οι κωδικοί για το μήνυμα στο 13033

Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Συγκεκριμένα ο πολίτης πρέπει να δηλώνει με sms στο 13033 τα εξής: το ονοματεπώνυμο του, τη διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Για να μεταβούμε στα μαγαζιά με τα χριστουγεννιάτικα στέλνουμε τον «κωδικό 2», που χρησιμοποιούσαμε για να πάμε για την προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), ΚΤΕΟ και συνεργεία αυτοκινήτων-βενζινάδικα. Η μετακίνηση μπορεί να γίνει επίσης με συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση.

Όσοι θέλουν να τα επισκεφτούν και να καλλωπιστούν θα πρέπει να στείλουν το sms τον κωδικό 2 στο 13033. Ο ίδιος κωδικός ισχύει και για το click away, βενζινάδικο αλλά και για το ΚΤΕΟ.

Οι κωδικοί που πρέπει να ξέρετε για να βγείτε από το σπίτι:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. 2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. 3 Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. 4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο. 5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Πώς θα λειτουργήσουν τα εποχικά καταστήματα

Η περίοδος λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων είναι από τις 7 Δεκεμβρίου 2020 ως τις 8 Ιανουαρίου του 2021, ενώ ωράριο λειτουργίας ορίζεται από τις 7 το πρωί ως τις 8:30 το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments