Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» στα 36 του χρόνια υγειονομικός – Ο 18ος από την αρχή της πανδημίας

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» στα 36 του χρόνια υγειονομικός – Ο 18ος από την αρχή της πανδημίας
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ο Μιχάλης Γιαννάκος, σε δήλωσή του, επισημαίνει ότι άλλοι 13 είναι διασωληνωμένοι.

Άλλος ένας άνθρωπος που έδινε τη μάχη στην πρώτη γραμμή πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ο λόγος για έναν υγειονομικό, μόλις 36 ετών, που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη το απόγευμα. Ο 36χρονος είχε καταγωγή από το Χρώμιο Κοζάνης, ήταν τεχνολόγος βιοιατρικης στην 4η ΥΠΕ και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, μόλις 8 μηνών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thestival.gr, o εκλιπών δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ενώ εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας πριν από έναν μήνα. Τα δύο πρώτα τεστ στα οποία υποβλήθηκε βγήκαν αρνητικά. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική, όπου μετά από δέκα ημέρες νοσηλείας, το τρίτο τεστ για κορωνοϊό βγήκε θετικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο 36χρονος άνδρας στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ πλαστικής του «Παπανικολάου» και στη συνέχεια στην Πνευμονολογική ΜΕΘ, όπου και κατέληξε το απόγευμα της Τετάρτης (30/12).

«Είναι ο 18ος υγειονομικός που χάνουμε από την πανδημία. Ακόμη 13 είναι διασωληνωμένοι. Εδώ και καιρό ζητάμε ο θάνατος των συναδέλφων μας να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα προκειμένου να αποζημιωθούν οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση. Ακόμα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα», τόνισε στο thestival.gr o κ. Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατέληξε, λέγοντας: «Μιλούν για ήρωες της πανδημίας, δίχως όμως να στηρίζουν τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν».

Να σημειώσουμε ότι σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλους 50 θανάτους από τον φονικό ιό. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμού:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 932 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονωιού (COVID-19), εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 138850, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5422 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41299 (29.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

438 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 294 (67.1%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 78.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.890 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 50 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4838 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2868 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».  svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments