Ελλάδα

Πρωτοχρονιά: Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται σε ταξί

Πρωτοχρονιά: Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται σε ταξί
Πρωτοχρονιά: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις με ταξί. Πόσα άτομα θα επιτρέπονται την παραμονή και την πρώτη μέρα του χρόνου.

Τόσο ανήμερα όσο και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν θα ισχύουν οι περιορισμοί για τις μετακινήσεις με ταξί που ισχύουν τις υπόλοιπες μέρες. Χωρίς όριο ατόμων λοιπόν θα μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες στα οικογενειακά τραπέζια.

Για τη μετάβαση και επιστροφή σε ρεβεγιόν, απαιτείται η αποστολή μηνύματος με κωδικό 6 στο 13033. Σημειώνεται ότι σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, μπορούν να βρίσκονται μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες.

Τι ώρα σταματάνε τα μετρό

Σήμερα, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, δηλαδή παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα τελευταία δρομολόγια του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ θα έχουν ως εξής:

Το τελευταίο δρομολόγιο του ΗΣΑΠ θα ξεκινήσει στις 22:20 από τον Πειραιά με προορισμό την Κηφισιά (γραμμή 1), ενώ από την Κηφισιά με προορισμό τον Πειραιά το τελευταίο δρομολόγιο θα είναι στις 22:20.

Στη γραμμή 2 του Μετρό το τελευταίο δρομολόγιο από Ανθούπολη προς Ελληνικό θα ξεκινήσει στις 21:31 και από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 22:38. Όσον αφορά τα δρομολόγια της γραμμής 3 από Νίκαια προς Αεροδρόμιο θα είναι στις 22:01 και από Νίκαια προς Πλακεντία στις 22:41. Τα τελευταία δρομολόγια από Αεροδρόμιο προς Νίκαια θα είναι στις 22:02 και από Πλακεντία προς Νίκαια στις 22:42. Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από το Σύνταγμα προς όλους τους τερματικούς σταθμούς (πλην του Αεροδρομίου) στις 23:00.

Αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού. Όπως ειπώθηκε «οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους». Επίσης τονίστηκε ότι θα επιδειχθεί ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τήρηση δίχως παρεκκλίσεις όλων των πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων καραντίνας, επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι με ποικίλες δικαιολογίες να έχουν φύγει για διακοπές σε διάφορους προορισμούς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, τα μέτρα είναι:

  • 4.000-5.000 αστυνομικοί στους δρόμους
  • Στο στόχαστρο βίλες AirBnb που νοικιάζονται για πάρτι
  • Έλεγχος στα social media για πάρτι με τραγουδιστές
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας 22:00-05:00
  • Κλείσιμο κεντρικών οδών
  • Κλείσιμο σταθμών μετρό και αναστολή δρομολογίων
  • Έρευνες με εισαγγελείς και επιτήρηση με drones

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments