Lifestyle

Λευτέρης Πανταζής: Αποκάλυψε πώς βγήκε το προσωνύμιο Λε-Πα

Λευτέρης Πανταζής: Αποκάλυψε πώς βγήκε το προσωνύμιο Λε-Πα
Λευτέρης Πανταζής: Μίλησε και για την κλασική ατάκα «βασανιστείτε μυστήρια πλάσματα».

Είναι, όσα χρόνια κι περάσουν, ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδιστές στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Λευτέρη Πανταζή που αρέσει ακόμα και σε όσους δεν ακούν απαραίτητα τέτοια μουσική.

Ο Λευτέρης Πανταζής μίλησε στην εκπομπή Pop Up με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου και αποκάλυψε πως απέκτησε το προσωνύμιο Λε-Πα. Ο αγαπημένος τραγουδιστής είπε ότι βγαίνει από το άρωμα που έφτιαξε παίρνοντας την έμπνευση από τον Alain Delon. Στην επιστροφή του από κάποια συναυλία του στη Γαλλία ο Λευτέρης Πανταζής είδε μία αφίσα με το άρωμα που είχε λανσάρει ο Γάλλος ηθοποιός και πήρε την έμπνευσή του λέγοντας «αυτός είναι καλύτερος από εμένα;».

Επίσης, είπε πώς βγήκε η κλασική ατάκα «βασανιστείτε μυστήρια πλάσματα».

«Στα μπουζούκια πια ερχόντουσαν γέροι και συνταξιούχοι. Ο κόσμος άρχισε να πηγαίνει στα κλαμπ και τις ντισκοτέκ και είπα “πώς θα τους φέρω πίσω”. Και “σκάω” το “Ταραχή” και έγινε μεγάλη επιτυχία. Ξαφνικά όλος ο κόσμος και η νεολαία με άκουγαν γιατί έπαιζαν τα τραγούδια μου στις ντισκοτέκ. Ήθελα να δουν ποιος έκανε αυτός τον χαμό. Κι εγώ όπως έβλεπα έτσι ωραία πλάσματα έλεγα “θέλω μωρά στην πίστα” και γέμισε η πίστα με νεολαίους και την ώρα που λικνίζονται μπροστά σου όμορφα, ζουμπουρλούδικα, αδύνατα λέω “βασανιστείτε μωρά”», περιέγραψε ο Λευτέρης Πανταζής.

Στη συνέχεια, εξομολογήθηκε ότι προτεραιότητα για εκείνον είναι πάντα η οικογένεια. Αυτό, άλλωστε, είναι κάτι που επαναλαμβάνει σε όλες τις συνεντεύξεις του.  «Εγώ τα μεγάλωσα τα ανίψια μου. Δεν τα ξεχώρισα ποτέ. Τα έχω όλα σαν παιδιά μου. Αγαπώ όλον τον κόσμο και ειδικά αυτά που είναι κοντινά μου. Ήμουν από πάνω γιατί χάσαμε νωρίς τον πατέρα μας και πρόσφατα και τη μητέρα μας. Η οικογένεια είναι το παν στη ζωή, είναι η συνέχεια της ζωής, είναι η δύναμη, τα στηρίγματα σου, χωρίς την οικογένεια είσαι μόνος σου και η μοναξιά δεν παλεύεται», είπε ο αγαπημένος τραγουδιστής.

Μερικά λόγια για τον Λευτέρη Πανταζή

O Λευτέρης Πανταζής γεννήθηκε στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν (πρώην Σοβιετική Ένωση) από γονείς της Ελληνικής ποντιακής κοινότητας. Λίγα χρόνια μετά ήρθε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας όπου, καθώς τα χρόνια ήταν δύσκολα, δούλευε από μικρός σαν λούστρος, ωστόσο το τραγούδι ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη. Είχε μεγαλώσει με τους ήχους της Ελληνικής μουσικής και τραγουδούσε από παιδί. Ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1975-76 και άρχισε σιγά-σιγά να τραγουδάει στα νυχτερινά κέντρα δίπλα σε μεγάλα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού. Το 1979 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο και η επιτυχία ήρθε πολύ σύντομα.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘80 το όνομά του ταυτίστηκε με μεγάλες εμπορικές επιτυχίες που ο κόσμος αγαπάει μέχρι και σήμερα όπως: «Ταραχή» (1989), «Τη βαρέθηκε η ψυχή μου» (1989), «Καρδιοπάθειες» (1989) Εκείνη (1988), «Τα λουλούδια στην κυρία» (1988), «Κορμί θανατηφόρο» (1988), «Θα στα βγάλω τα ματάκια» (1987), «Ο παπαγάλος» (1986), «Σε νοσταλγώ» (1986), «Από ‘δω η γυναίκα μου» (1986), «Να πεθάνουν οι γυναίκες» (1982), «Νυχτοπερπατάς» (1982), «Παράνομος δεσμός» (1979), «Τι είχαμε, τι χάσαμε» (1979).

Η δεκαετία του ‘90 ήταν εξίσου πετυχημένη για τον Λευτέρη Πανταζή. Το τραγούδι που χαρακτήρισε αυτήν τη δεκαετία ήταν το “Ωραιότερο πλάσμα του κόσμου” (1994), αλλά και οι επιτυχίες

«Βρήκες το ευαίσθητο σημείο μου» (1998), «Έχεις πέντε λεπτά προθεσμία» (1998), «Έρχεται» (1997), «Ό, τι καλύτερο» (1997), «Κρίμα τα φιλιά μου» (1995), «Πες πως μ’ αγαπάς» (1994), «Κι άλλο» (1994), «Σαλονικιώτικο φεγγάρι» (1993), «Ναι, ναι» (1993), «Είναι αστείο» (1993), «Θύμισέ μου τ’ όνομά σου» (1992), «Μια εμπειρία» (1992), «Θέλεις;» (1992), «Τηλεπάθεια» (1991), «Υπάρχει κανείς;» (1990), «Μ’ αγαπάς, σ’ αγαπώ» (1990).

Το 2000 έκανε δυναμική είσοδο στη νέα δεκαετία με το “Φιλάκια” διασκευή ενός τραγουδιού του Τούρκου τραγουδιστή Tarkan και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ακολούθησε το 2004 η διασκευή του βραζιλιάνικου τραγουδιού “Tsoutsouka”, αλλά και τα «Ζημιά» (2004), «Χείλια βανίλια» (2004), «Όλα τα λεφτά λουλούδια» (2002), «Μαγικά χαλιά» (2002) κ.α.

Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, ενώ υποστηρίζει πολύ νέους ανερχόμενους τραγουδιστές. Ο εξαιρετικά δημοφιλής λαικός τραγουδιστής, θεωρείται ένα από τα εμπορικότερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, με μία τεράστια συλλογή πλατινένιων και χρυσών δίσκων.

Το 2011 κυκλοφόρησε από τη Heavenτο διπλό cd «NextLevel», με 14 νέα τραγούδια και 7 γνωστές επιτυχίες από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο που ο ίδιος επέλεξε και ερμηνεύει με το δικό του χαρακτηριστικό στυλ, ενώ αυτήν την εποχή (Νοέμβριος 2013) κυκλοφόρησε η νέα του δισκογραφική δουλειά «Ξαναγύρισες ε» με το ομώνυμο τραγούδι αλλά και το «Άπιστος» να έχουν κερδίσει την προσοχή του κόσμου. Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και οι live εμφανίσεις του στο Frangelico.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments