Ελλάδα

Εμβόλιο κορωνοϊός: Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει νέες αναβολές εμβολιασμών σε νοσοκομεία

Εμβόλιο κορωνοϊός: Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει νέες αναβολές εμβολιασμών σε νοσοκομεία
Εμβόλιο κορωνοϊός: Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας υπήρξε αναβολή των εμβολιασμών στα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Το ζήτημα της προτεραιοποίησης σε σχέση με τα εμβόλια του κορωνοϊού συνεχίζει να παραμένει στην επικαιρότητα. Η Ομοσπονδία Εργαζομένων των Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) σε νέα καταγγελία της αναφέρει ότι υπήρξε αναβολή των εμβολιασμών των υγειονομικών σε όλα τα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, εκτός από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, από τη Δευτέρα και για μία ολόκληρη εβδομάδα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, αυτό ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι γιατροί και νοσηλευτές σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ενημερώθηκαν ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί από τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλα τα ραντεβού των υγειονομικών. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, στο οποίο οι εμβολιασμοί -ευτυχώς- συνεχίζονται κανονικά.

Όλα ήταν έτοιμα για τον εμβολιασμό των υγειονομικών

«Αργά χθες το μεσημέρι ειδοποιήθηκαν οι συνάδελφοι ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για τη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα. Αφού ήταν έτοιμα τα εμβολιαστικά κέντρα και είχαν κλεισθεί τα ραντεβού των συναδέλφων για να εμβολιαστούν. Μάλιστα τα νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν και ετοιμάστηκαν να παραλάβουν τα εμβόλια τη Κυριακή. Προφανώς λοιπόν υπήρξε ζήτημα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Προκλήθηκε αναστάτωση στους εργαζόμενους των εν λόγω νοσοκομείων», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ζητούν από το υπουργείο Υγείας να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους της αναβολής, καθώς όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα νοσοκομεία, βρίσκονται σε ευάλωτες περιοχές, που είναι στο «κόκκινο» λόγω της πανδημίας.

«Η Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα είναι επιβαρυμένες περιοχές από τον κορωνοϊό και ως εκ τούτου και μία εβδομάδα νωρίτερα να πετύχουν οι εργαζόμενοι την ανοσία, είναι κέρδος για το σύστημα και μπορεί να είναι σωτήριο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Οι εμβολιασμοί ενημερωνόμαστε σήμερα από σωματεία αναβάλλονται σε πολλά νοσοκομεία όλης της χώρας. Γιατί; Μετράμε πολλές απώλειες συναδέλφων από κορονοϊό. Μόλις προχθές πέθανε ο 18ος συνάδελφος ένα παλικάρι 36 ετών αθλητικός, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και χωρίς καταχρήσεις. Συνάδελφος της 4ης ΥΠΕ», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments