Ελλάδα

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή μετά την Πρωτοχρονιά

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή μετά την Πρωτοχρονιά
Πρωτοχρονιά 2021: Για την Κυριακή 3 Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα επιτρέψει την προαιρετική λειτουργία των σουπερμάρκετ.

Την Πρωτοχρονιά εμπορικά καταστήματα και σουπερμάρκετ θα παραμείνουν κλειστά. Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου τα σουπερμάρκετ παραδοσιακά μένουν κλειστά λόγω απογραφής. Για την Κυριακή 3 Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα επιτρέψει την προαιρετική λειτουργία των σουπερμάρκετ. Ορισμένες αλυσίδες έχουν ήδη ανακοινώσει πως δεν θα λειτουργήσουν.

Αναλυτικά η ΚΥΑ:

  • Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων.
  • Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Υπενθυμίζεται ότι για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου. Υπενθυμίζεται επίσης πως ο κωδικός μετάβασης στο σουπερμάρκετ αλλά και για παραλαβή αγορών μέσω click away είναι το 2.

Οι κωδικοί που πρέπει να ξέρετε για να βγείτε από το σπίτι:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. 2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. 3 Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. 4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο. 5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments