Διεθνή

MF DOOM: Πέθανε ο μασκοφόρος ράπερ

MF DOOM: Πέθανε ο μασκοφόρος ράπερ
MF DOOM: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 49 ετών ο μασκοφόρος ράπερ. Είχε πεθάνει από τις 31 Οκτωβρίου αλλά η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε την τελευταία μέρα του 2020.

Ο hip hop παραγωγός MF DOOM έφυγε από την ζωή στις 31 Οκτωβρίου. Η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει γνωστή. Η είδηση μαθεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 από την σύζυγό του Jasmine Dumile. Ο διάσημος ράπερ που δεν αποκάλυπτε το πρόσωπό του κατέληξε σε ηλικία 49 ετών. Πριν τρία χρόνια, ο Daniel Dumile, έχασε τον 14χρονο γιο του, King Malachi Ezekiel Dumile, επίσης χωρίς να γίνονται γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Έχει άλλον ένα γιο, χωρίς να γνωρίζει κανείς την ταυτότητά του.

Είχε γεννηθεί στο Λονδίνο, το πραγματικό του όνομα ήταν Daniel Dumile, η μητέρα του από το Τρίνινταντ και ο πατέρας του από την Ζιμπάμπουε, πέρασε πολλά χρόνια στην Αμερική φτιάχνοντας αρχικά το συγκρότημα KMD με τον νεότερο αδελφό του που πέθανε μικρός.

Η πορεία του

Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1999 σαν MF DOOM, Operation: Doomsday, στις αρχές του νέου αιώνα κυκλοφόρησε 3 άλμπουμ με διαφορετικά ονόματα, ake Me to Your Leader-King Geedorah. και μετά από 3 μήνες σα Viktor Vaughn — Vaudeville Villain. στην συνέχεια το Venomous Villain,

Το 2005 έφτιαξε με τον Danger Mouse τους Danger Doom, είχε αρκετές ακόμα συνεργασίες, όπως αυτή με τον Madlib, μαζί του κυκλοφόρησε άλμπουμ με το όνομα Madvillain, το αποδεκτό θετικά από τους κριτικούς, Madvillainy.

Το αινιγματικό πρόσωπο πίσω από την μάσκα

Σύμφωνα με αφιέρωμα της Athens Voice  «σε κάθε συναυλία του MF DOOM, σε κάθε γωνιά του κόσμου, ο διοργανωτής έπαιρνε ένα μεγάλο ρίσκο. Όχι λόγω κάποιον τρελών απαιτήσεων από την πλευρά του αλλά ποτέ δεν ήξερες αν τελικά θα ερχόταν, θα έμπαινε στο αεροπλάνο ή θα έστελνε κάποιον άλλον που θα τον υποδυθεί στη θέση του. Υπάρχουν άπειρες ιστορίες από όλο τον κόσμο με τον MF DOOM –σαν άλλος supervillain- να μην εμφανίζεται σε συναυλίες, να τις ακυρώνει λίγες ώρες πριν ανέβει στη σκηνή, να μην επιστρέφει προκαταβολές, να στέλνει σωσίες στη θέση του και διάφορα άλλα σοβαρά περιστατικά, αλλά εμείς δεν θέλουμε να τον θυμόμαστε έτσι αλλά μόνο μέσα από τα beats και άλμπουμ του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments