Διεθνή

Οι καλύτερες ταινίες στην χρονιά του κορωνοϊού

Οι καλύτερες ταινίες στην χρονιά του κορωνοϊού
Το 2020 σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορωνοϊού αλλά μας άφησε και μερικές εξαιρετικές ταινίες.

Το 2020 ήταν η χρονιά μιας νέα δεκαετίας. Το έτος που μας άφησε πριν από λίγες ώρες έφερε μαζί του και μια εποχή που θα μας σημαδεύει για τα επόμενα που θα έρθουν. Την εποχή του κορωνοϊού. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες για όλο τον πλανήτη τα σινεμά άνοιξαν, έκλεισαν, ξανά άνοιξαν και στη συνέχει έκλεισαν ξανά. Ωστόσο η πληθώρα ψηφιακών επιλογών μας βοήθησε στο να δούμε κάποιες εξαιρετικές ταινίες και το 2020.

Η λίστα με τις κορυφαίες ταινίες θα μπορούσε να είναι διαφορετική αν δεν είχαμε μαζικές αναβολές σε πολυαναμενόμενες ταινίες όπως για παράδειγμα το James Bond. Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά το pagenews.gr ξεχώρισε τις 7 καλύτερες ταινίες και τις παρουσιάζει. Οι ταινίες έχουν μπει στη λίστα με τυχαία σειρά και προφανώς είναι από το προσωπικό γούστο του συντάκτη.

Δείτε τες

Tenet

Η τελευταία ταινία του κορυφαίου σκηνοθέτη είναι σίγουρα και η πιο διχαστική του. Μια ταινία που μιλάει για τον αντίστροφο χρόνο. Μπορεί ο καθένας να είχε ενστάσεις για το σενάριο, αλλά ήταν μια ταινία με άριστη σκηνοθεσία, τρομερή φωτογραφία και μερικές ερμηνείες που ξεχωρίζουν. Η ευχάριστη έκπληξη είναι ο Ρόμπερτ Πάτινσον που λίγο πριν μας συστηθεί σαν Batman/ Bruce Wayne δείχνει ότι βρίσκεται στο καλύτερη σημείο της καριέρας του. Οποιαδήποτε επιπλέον αναφορά μπορεί να αποδειχθεί spoiler οπότε το τρέιλερ που ακολουθεί είναι αρκετό για να πείσει κάποιον.

The Trial of the Chicago 7

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μια πανάκριβη παραγωγή. Το The Trial of the Chicago 7 είναι μια ταινία εποχής παραγωγής Netflix με πρωταγωνιστή τον Sacha Baron Cohen. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που έγιναν την εποχή που ο πόλεμος στο Βιετνάμ ήταν στην ακμή. Η πολιτική ηγεσία της χώρας βάζει στο μάτι επτά άτομα από διάφορες αντιπολεμικές και αντιφασιστικές οργανώσεις με σκοπό να τους στείλει στη φυλακή με στημένη δίκη.

Η ταινία γεμίζει οργή τον τρόπο συμπεριφερόταν από τότε η αστυνομία σε Αφροαμερικανούς καθώς ανάμεσα στους κατηγορούμενους, και χωρίς καμία σχέση με το υπόλοιπο κατηγορητήριο, βρισκόταν και ο τότε αρχηγός των “Μαύρων Πανθήρων”. Το τάιμινγκ στην εποχή του Black Lives Matter ήταν ιδανικό για την ταινία.

Borat Subsequent Moviefilm

Η δεύτερη ταινία της λίστας με πρωταγωνιστή των Sacha Baron Cohen να υποδύεται τον γκαφατζή ρεπόρτερ από το Καζακστάν. Η ταινία γυρίστηκε στην εποχή του κορωνοϊού και έσκασε εντελώς ξαφνικά καθώς όταν ο ηθοποιός ανακοίνωσε ότι θα βγει sequel τα γυρίσματα είχαν ήδη ολοκληρωθεί.

Ο Borat επιστρέφει στην Αμερική για να παραδώσει ένα δώρο της χώρας του στον Μάικ Πενς και με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα τίποτα δεν μπορεί να πάει καλά. Μέσα από το χιούμορ ο Cohen καυτηριάζει τις συνήθειες των Αμερικανών από οπισθοδρομικούς πάστορες μέχρι γιατρούς που θα κάνουν τα πάντα για να εκπληρώσεις το American Dream.

Η Μπαλάντα της Tρύπιας καρδιάς

Η τελευταία ταινία του Γιάννη Οικονομίδη βγήκε στους κινηματογράφους λίγο πριν τα σινεμά κατεβάσουν ρολά. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται μαζί το καλοκαίρι με το άνοιγμα των θερινών. Η ταινία έχει όσα περιμένεις από τον γνωστό εκκεντρικό σκηνοθέτη. Δυνατές ερμηνείες, ίντριγκα, ανατροπές και πολλά μα πολλά μπινελίκια. Ο Γιάννης Οικονομίδης έκανε άλλη μια ταινία που δεν θα απογοητεύσει τους φίλους της δουλειάς του.

Harley Quinn: Birds of Prey

Η ταινία της DC που βγήκε αμέσως μετά το Joker είχε βαρύ φορτίο να σηκώσει στις πλάτες της. Η ταινία της Harley Quinn με την εντυπωσιακή Margot Robbie προφανώς δεν ήταν κάτι σαν το οσκαρικό φιλμ του Joaquin Phoenix. Έχει όμως όλα όσα θα περίμενε κάποιος που πήγε στο σινεμά για να την παρακολουθήσει.

Ξύλο, πολλές εκρήξεις και ακόμα περισσότερο γκλίτερ. Η γοητευτική αφέλεια της Quinn σε συνδυασμό με την ενσάρκωση του ρόλο από την Margot Robbie έκαναν το Birds of Prey μια ευχάριστη ταινία. Ένα φιλμ Value for money, σχεδόν δυο ώρες που περνάνε πολύ ευχάριστα. Αυτό δεν είναι και το νόημα του κινηματογράφου άλλωστε ;

Enola Holmes

Όλα αυτά τα χρόνια αυτός που έχει τραβήξει τα βλέμματα είναι ο γνωστός Sherlock. Σειρές, ταινίες και αρκετοί ηθοποιοί έχουν ενσαρκώσει τον κορυφαίο ντετέκτιβ. Σε αυτή την ταινία βλέπουμε ότι το να είσαι εξαιρετικός ντετέκτιβ και γενικότερα μια ιδιοφυΐα είναι οικογενειακό προσόν. Πρωταγωνίστρια είναι η μικρή αδερφή της οικογένειας Holmes. Τη δαιμόνια Enola υποδύεται η υπερταλαντούχα Millie Bobby Brown που έγινε γνωστή από τον ρόλο της Eleven στο Stranger Things.

Εκτός από τη Millie Bobby Brown στο καστ ξεχωρίζει ο Henry Cavill σαν Sherlock και ο Sam Claflin στον ρόλο του Mycroft Holmes μετά την εξαιρετική του ερμηνεία του στο Peaky Blinders. Η ταινία έχει διάρκεια δυο ώρες, απαρτίζεται από εξαιρετικούς ηθοποιούς και δεν θα απογοητεύσει κανέναν λάτρη του είδους. 

The Social Dilemma

Το Social Dilemma δεν είναι ακριβώς ταινία, αλλά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Ουσιαστικά το πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αφορά τα Social Media. Όλοι λίγο ή πολύ έχουμε σκεφτεί το πως λειτουργούν τα κοινωνικά δίχτυα, αλλά το ντοκιμαντέρ φέρνει άτομα που εργάζονται ή έχουν εργαστεί σε αυτά για να μας τα πουν μέσα στα μούτρα μας.

Αντικειμενικά η γιγάντωση των Social Media είναι τόσο μεγάλη που ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ δεν θα το αλλάξει αυτό. Αλλά ακόμα και μετά το ντοκιμαντέρ πιάσεις πάλι το κινητό σου δεν μπορείς να μη κάνεις ένα ερώτημα στον εαυτό σου. Αν τα ήξερες αυτά από πριν θα έκανες λογαριασμό στο Facebook ;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments