Αθλητισμός

Ζακ Όγκαστ: Τι εξετάζει ο Παναθηναϊκός

Ζακ Όγκαστ: Τι εξετάζει ο Παναθηναϊκός
Ζακ Όγκαστ: Μετά τον Μάρκους Φόστερ, αμφίβολο είναι το μέλλον και αυτού του παίκτη.

Ο Ζαχαρίας Ηλίας «Ζακ» Όγκαστ, είναι Ελληνοαμερικανός επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως σέντερ για τον Παναθηναϊκό μιας και στις 20 Ιουλίου του 2020, ανακοινώθηκε η επιστροφή του στην εν λόγω ελληνική ομάδα με συμβόλαιο 1+1 χρόνια.

Και μπορεί ο Ζακ Όγκαστ να επέστρεψε φέτος το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, μα δεν κατάφερε ποτέ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, με τον ρόλο του στην Euroleague να είναι αρκετά περιορισμένος.

Έτσι, μετά τον Μάρκους Φόστερ, αμφίβολο είναι και το δικό του μέλλον στους «πράσινους» οι οποίοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Σίγουρα το γεγονός ότι νόσησε από κορωνοϊό τον πήγε ακόμα πιο πίσω, ενώ στο παιχνίδι με τον Ιωνικό ήρθε και ο τραυματισμός.

Από τότε έχει χάσει ολοκληρωτικά τον ρόλο του και δεν βρίσκεται καν στην 12άδα στα τελευταία παιχνίδια της Euroleague. Για αυτό οι «πράσινοι» έχουν ανοιχτά τα ραντάρ τους για περιπτώσεις σέντερ, περιμένοντας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στο olaprasina1908, μήπως βρεθεί κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση και στους «κομμένους» του NBA.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για αντικατάστασή του, αν και το σίγουρο είναι πως στο «τριφύλλι» εξετάζουν πια όλα τα ενδεχόμενα και το μέλλον του ομογενή σέντερ στην Αθήνα είναι πιο αμφίβολο από ποτέ.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Ζακ Όγκαστ έχει αγωνιστεί φέτος σε 7 αγώνες στην Euroleague, μετρώντας 3.4 πόντους, 2.1 ριμπάουντ, 0.1 ασίστ, 0.6 κλεψίματα και 0.7 λάθη σε 8:36 λεπτά συμμετοχής.

Ο επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής έκανε το ντεμπούτο του στο κολεγιακό μπάσκετ τον Νοέμβριο του 2012 στη νίκη ενάντια στο Monmouth, συμβάλλοντας με 4 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 3 λεπτά. Μετά από δύο διαστρέμματα αστραγάλου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο  Όγκαστ είχε δυσκολία να σταθεί στην ήδη διαμορφωμένη ομάδα.

Βρίσκοντας τον εαυτό του πίσω από τον Τζακ Κούλεϊ και τον Garrick Σέρμαν στην ομάδα, είχε μέσο όρο 10.7 λεπτά ανά παιχνίδι σε 25 παιχνίδια. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του στα παιχνίδια ενάντια σε Kennesaw State (12 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 12 λεπτά) και Marquette (season-high με 15 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα σε 21 λεπτά), για ένα πρωτοετή είχε μέσο όρο 3.7 πόντους και 2.7 ριμπάουντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments