Ελλάδα

Click away: Τι θα γίνει με τις παραγγελίες που εκκρεμούν

Click away: Τι θα γίνει με τις παραγγελίες που εκκρεμούν
Click away: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως σταματά η «παράδοση εκτός» στα εμπορικά καταστήματα, την ώρα που παύει και η λειτουργία άλλων υπηρεσιών.

Η διατήρηση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια ίσχυε και την περίοδο των εορτών. Δεδομένου όμως, ότι οι ταχυμεταφορές ήταν υπερφορτωμένες και δεν κατέστη δυνατό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, κατ’ εξαίρεση, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, επιτρεπόταν η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click away).

Με τη λειτουργία του click away λοιπόν, δηλαδή της λιανικής πώλησης με τη διαδικασία της αγοράς με την προαγορά και την παραλαβή σε εξωτερικό χώρο, λειτούργησε η αγορά για την εορταστική περίοδο. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για τη λειτουργία της αγοράς μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση μετά από ενδελεχή εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων οδηγήθηκε στην αναγκαστική απόφαση να μην επιτρέψει το άνοιγμα του λιανεμπορίου ακόμη και αυτή την περίοδο».

Αναφερόμενος στη διαδικασία του click away, ο υπουργός προέταξε πως «δεν υποκρινόμαστε ότι μπορεί να ισοφαρίσει τη ζημιά και οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν υπό αυτό το καθεστώς θα αντιμετωπιστούν ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή και θα λαμβάνουν τα ωφελήματα». Για τον τρόπο λειτουργίας του click away, ο πελάτης έπρεπε να κάνει την παραγγελία του μέσω του e-shop ή μέσω τηλεφώνου και η πληρωμή θα γινόταν ηλεκτρονικά ή μέσω του συστήματος POS εκτός του καταστήματος.

Στην περίπτωση αυτή, ο πελάτης, όταν θα πήγαινε στο κατάστημα για την παραλαβή, θα έπρεπε να έχει στην κατοχή του ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή μήνυμα από την επιχείρηση που να αποδεικνύει την παραγγελία και την ακριβή ώρα κατά την οποία θα μπορούσε να παραλάβει την παραγγελία του. Και η ουρά έξω από τα καταστήματα δεν μπορούσε να υπερβαίνει τα 9 άτομα, με δύο μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, την ώρα που παύει και η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Ωστόσο, ανακύπτει το εξής ζήτημα: Τι γίνεται με τις παραγγελίες που ήταν να παραδοθούν από την ερχόμενη Δευτέρα με τη μέθοδο του click away οι οποίες είναι χιλιάδες και θα πρέπει είτε να επαναπρογραμματιστούν είτε να βρεθεί τρόπος παράδοσης στο σπίτι;

«Δυστυχώς το ελληνικό εμπόριο υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με μια ακόμη αρνητική εξέλιξη. Ενώ προετοιμαζόμασταν για το σταδιακό άνοιγμα με την εφαρμογή του click inside, κάνουμε ένα μεγάλο πισωγύρισμα κλείνοντας τα καταστήματα μας», σημειώνει στο protothema ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Έτσι, λοιπόν, «σε αυτές τις περιπτώσεις το κατάστημα είτε θα επαναπρογραμματίσει με τον πελάτη την ημερομηνία παράδοσης μετά τις 11 του μήνα, όταν λήξει το lockdown, είτε θα συνεννοηθούν τηλεφωνικά για παράδοση στο σπίτι. Νομίζω ότι η δεύτερη επιλογή είναι αυτή που θα προτιμήσουν και οι καταστηματάρχες, παραδίδοντας ακόμα και οι ίδιοι τα προϊόντα, όπως εξάλλου έγινε και την προηγούμενη περίοδο, ώστε να αποφευχθούν περισσότερα προβλήματα με τις ταχυμεταφορές που έχουν δεχθεί μεγάλη πίεση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments