Ελλάδα

Λινού για σχολεία: «Πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια»

Λινού για σχολεία: «Πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια»
Λινού για σχολεία: Τι είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, στο άνοιγμα των σχολείων και στο εμβόλιο της AstraZeneca , αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού. Η κ. Λινού μιλώντας στο Open εμφανίστηκε αισιόδοξη πως «η πανδημία θα τελειώσει μέσα στο 2021. Το πόσο γρήγορα, εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας και από την ευχέρεια με την οποία θα αποκτήσουμε τα εμβόλια. Θα πρέπει να παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες και να εγκριθούν γρήγορα ορισμένα ακόμα έτσι ώστε να μην υπάρξει έλλειψη. Και σαν χώρα ταυτόχρονα, να είμαστε έτοιμοι διοικητικά για να εμβολιάσουμε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού».

Παράλληλα σημείωσε: «Υπάρχει παγκόσμιος κίνδυνος, καθώς υπάρχουν μόλις δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί στον δυτικό κόσμο, αλλά υπάρχει ελπίδα, καθώς υπάρχουν άλλα δυο τρία εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν, άρα θα υπάρξει παγκόσμια επάρκεια». Ωστόσο, για το εμβόλιο της AstraZeneca παρουσιάστηκε επιφυλακτική καθώς «έχει 60-70% αποτελεσματικότητα.Είναι σαν να εμβολιάζουμε μόνο τα 3/4 του πληθυσμού».

Για τα σχολεία η κ. Λινού πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική και τόνισε πως έχει μεγάλη σημασία ο αερισμός των κλειστών χώρων.

«Και τα σχολεία αν ανοίξουν. Είναι γερασμένο το εκπαιδευτικό σύστημα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία κι όχι με ενιαία τακτική. Θα πρέπει να ανοίξουν όσα έχουν λίγα παιδιά, όσα βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Να μεγαλώσουν τα διαλείμματα και να αερίζονται για περισσότερη ώρα οι αίθουσες» εξήγησε.

Τέλος, υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τεστ. «Δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς είναι τα κρούσματα και μπορεί να βρεθούμε προ μεγάλων εκπλήξεων. Πρέπει να γίνουν πολλά τεστ και να αποφασίσουμε τμηματικά» κατέληξε.

Αυστηρό lockdown πανελλαδικά ανακοίνωσε ο Πέτσας:

Εν τω μεταξύ, την αυστηριοποίηση των μέτρων από το πρωί της Κυριακής στις 06:00 και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα και να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τους.

Όπως υπογράμμισε: «Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται: ξέρουμε όλη τη σημασία της για την προστασία της ζωής μας. Είναι ανάγκη ό,τι χτίσαμε όλοι μαζί να μην γκρεμιστεί από τη χαλάρωση λίγων ημερών. Και πρώτα από όλα να μπορέσουν τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία. Από αύριο μέχρι τις 11 Ιανουαρίου σταματάει η παράδοση εκτός, η λειτουργία κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, βιβλιοπωλείων, ΚΤΕΟ. Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 09:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments