Ελλάδα

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Πώς κυκλοφορούμε μέχρι τις 11 Ιανουαρίου

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Πώς κυκλοφορούμε μέχρι τις 11 Ιανουαρίου
Μετακίνηση από νομό σε νομό: Αυτές είναι οι τέσσερις εξαιρέσεις στην κυκλοφορία εκτός νομού λόγω του νέου lockdown.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά πέρασαν με τους πολίτες να γιορτάζουν υπό το πρίσμα αυστηρών μέτρων ενώ οι περιορισμοί συνεχίζονται καθώς ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη σε έκτακτες ανακοινώσεις που αφορούσαν στην επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, την αυστηροποίηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας από το πρωί της Κυριακής 3 Ιανουαρίου στις 06:00 και για μια εβδομάδα, μέχρι δηλαδή τις 06:00 της Δευτέρας, 11 Ιανουαρίου, με την επαναφορά του αυστηρού lockdown και την αναστολή της λειτουργίας όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3 με 10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους και ο στόχος είναι να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, με στόχο να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων. Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας:

  • Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.
  • Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.
  • Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Όσο για τη μετακίνηση από νομό σε νομό, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και στη διάρκεια του νέου σκληρού lockdown μιας εβδομάδας, που ανακοινώθηκε από τον Στέλιο Πέτσα. Όπως είναι λογικό η απαγόρευση διατηρείται με αποκλειστικό στόχο την αποφυγή νέας διασποράς του κορωνοϊού που θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ, την ώρα που οι διασωληνωμένοι είναι εκατοντάδες.

Έτσι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, παραμένουν οι παρακάτω εξαιρέσεις στις μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων:

  • για λόγους υγείας,
  • για επαγγελματικούς λόγους,
  • για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία και
  • για επανένωση οικογενειών.

Βέβαια, να σημειωθεί πως από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου επανέρχεται το «click away» ενώ ανοίγουν ξανά βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ και εκκλησίες. Στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα ληφθούν αποφάσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments