Διεθνή

Βρετανία: Νέα αύξηση κρουσμάτων – Κλειστά τα σχολεία στο Λονδίνο

Βρετανία: Νέα αύξηση κρουσμάτων – Κλειστά τα σχολεία στο Λονδίνο
Βρετανία: Επαναλειτουργούν τα νοσοκομεία εκστρατείας.

Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων εκστρατείας, που είχαν δημιουργηθεί στην αρχή της πανδημίας, αποφάσισαν οι αρχές της Βρετανίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ραγδαία εξάπλωση ενός πολύ πιο μεταδοτικού στελέχους του κορωνοϊού. Με περισσότερα από 50.000 νέα κρούσματα covid-19 ημερησίως τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, οι ιθύνοντες αποφάσισαν το κλείσιμο των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λονδίνο, ενώ τα νοσοκομεία ανακοίνωσαν ότι προετοιμάζονται για μεγάλη αύξηση των ασθενών και προειδοποίησαν ότι χρειάζονται περισσότερες κλίνες.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγες ημέρες αφού το Royal London Hospital επεσήμανε στο προσωπικό του μέσω mail ότι πλέον ασκεί «ιατρική των καταστροφών» και δεν μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου φροντίδα στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Με την πρωτεύουσα της Βρετανίας να είναι μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, το οποίο μεταδίδεται έως και 70% πιο εύκολα, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Λονδίνου, παρά το γεγονός ότι μόλις δύο ημέρες νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν κανονικά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. «Η εκπαίδευση και η ευημερία των παιδιών παραμένει εθνική προτεραιότητα», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον και συμπλήρωσε: «Η επέκταση της τηλεκπαίδευσης σε περισσότερες περιοχές του Λονδίνου είναι πραγματικά το έσχατο μέτρο και μια προσωρινή λύση».

Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της covid-19, με την επιδημία να έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 74.000 ανθρώπους και να έχει καταβαραθρώσει την οικονομία. Πρόκειται για μία από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως, ενώ χθες Παρασκευή κατέγραψε 53.285 νέα κρούσματα και 613 θανάτους.

Τα νοσοκομεία εκστρατείας που είχαν δημιουργηθεί σε χώρους όπως συνεδριακά κέντρα είχαν αποτελέσει επιτυχία, με τον στρατό να τα ανεγείρει μέσα σε λίγες ημέρες, αν και χρησιμοποιήθηκαν πολύ λίγο.

Ωστόσο, η ένωση νοσηλευτών προειδοποίησε ότι η χώρα δεν διαθέτει αρκετούς νοσηλευτές για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία εκστρατείας, καθώς πολλοί έχουν και οι ίδιοι προσβληθεί από τη νόσο ή έχουν αναγκαστεί να τεθούν σε αυτοαπομόνωση έπειτα από επαφή τους με κρούσμα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου Sky News, οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε τρία νοσοκομεία του Λονδίνου ήταν γεμάτες την παραμονή της πρωτοχρονιάς, γεγονός που ανάγκασε τη μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments