Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Πάνω από 19.00 τα νέα κρούσματα – Αυστηρότερα μέτρα σε 15 διαμερίσματα από σήμερα

Γαλλία κορωνοϊός: Πάνω από 19.00 τα νέα κρούσματα – Αυστηρότερα μέτρα σε 15 διαμερίσματα από σήμερα
Γαλλία κορωνοϊός: Η χώρα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη δυτική Ευρώπη.

Κατά 19.348 αυξήθηκαν τα κρούσματα της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γαλλία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας της χώρας.  Μια ημέρα πριν είχαν καταγραφεί 19.927 μολύνσεις ενώ το ρεκόρ ενός μήνα σημειώθηκε την Τετάρτη με 26.457 κρούσματα. Ο τελευταίος απολογισμός ωστόσο, απέχει πολύ από τον στόχο των λιγότερων από 5.000 κρουσμάτων την ημέρα.

Το σύνολο των περιπτώσεων στη Γαλλία ανέρχεται πλέον σε 2.639.773, το πέμπτο υψηλότερο νούμερο στον κόσμο. Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 133, στους 64.765.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία θα επιβάλει νωρίτερα το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε 15 διαμερίσματα στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της από σήμερα, Σάββατο 2 Ιανουαρίου, δίνοντας μάχη ενάντια στη διασπορά του νέου κορωνοϊού, ξεκινώντας από τις 6 το απόγευμα τοπική ώρα αντί των 8 το απόγευμα, έγινε γνωστό σήμερα από την κυβέρνηση.

«Πήραμε την απόφαση για 15 διαμερίσματα. Σε μια εβδομάδα θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της νωρίτερης απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε αυτά τα 15 διαμερίσματα, σχετικά με την διασπορά του ιού σε άλλα σημεία της χώρας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1. «Προφανώς αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω σε κάποιες περιοχές, θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις. Τα μέτρα είναι σταδιακά αυξανόμενα και φυσικά-επί της αρχής-φθάνουν μέχρι και το lockdown», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη επιβληθεί δύο φορές lockdown σε εθνικό επίπεδο. Τα μέτρα αυτά χαλάρωσαν στα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι προς το παρόν κλειστά και δεν είναι γνωστό πότε θα επαναλειτουργήσουν παρότι η 20η Ιανουαρίου ήταν αρχικά ο στόχος. Ο Ατάλ επανέλαβε χθες ότι οι πολιτιστικοί χώροι δεν θα ανοίξουν ξανά στις 7 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, επιταχύνεται του πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19 μετά την κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση της χώρας, πως ήταν υπερβολικά επιφυλακτική ως προς τις απαιτούμενες κινήσεις για να μειώσει τους φόβους και τις αμφιβολίες των «αρνητών του εμβολίου».

Ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι το εμβόλιο θα διατεθεί σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας άνω των 50 ετών από τη Δευτέρα. Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό δεν αναμενόταν να εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση του Βεράν έγινε μετά τις επικρίσεις που δέχτηκαν υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι πως με το πρόγραμμα που έχουν εκπονήσει για τη διάθεση του εμβολίου, «ικανοποιούν τους αντιεμβολιαστές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments