Πολιτική

Ανασχηματισμός 2021: Παίρνει υπουργείο πρώην δημοσιογράφος

Ανασχηματισμός 2021: Παίρνει υπουργείο πρώην δημοσιογράφος
Ανασχηματισμός 2021: Δεδομένες θεωρούνται οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Θέμα ημερών είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο οποίος αφού αναβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, εξαιτίας της πανδημία του κορωνοϊού, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον πρώτο μήνα του 2021. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδιώκει να δώσει την εικόνα μιας νέας αρχής για την κυβέρνηση, που έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια κόπωσης και φθοράς, αλλά και συντονισμού.

Μάλιστα, αναμένεται να κάνει και την έκπληξη επιλέγοντας για υπουργό έναν πρώην δημοσιογράφο.

Πάνω από 20 είναι οι βουλευτές που εξελέγησαν με τη Νέα Δημοκρατία το 2019 και προέρχονται από τον χώρο της δημοσιογραφίας και των Μέσων. Αρκετοί εξ αυτών μάλιστα ανέλαβαν και υπουργικές θέσεις, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, και η υφυπουργός Εκπαίδευσης, Σόφια Ζαχαράκη.

Πλέον, υπουργική καρέκλα αναμένεται να πάρει και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών δημοσιογράφος και παρουσιαστής και στην πολιτική από το 2000, από τη θέση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Το 2004 ανέλαβε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος και παραιτήθηκε το 2008 μετά το ζήτημα της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου. Το 2010 η ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την πρόταση παραπομπής του.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο υπουργείο θα βρεθεί, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Πάντως σημειώνεται ότι οι αλλαγές που σχεδιάζει ο πρωθυπουργός δεν περιλαμβάνουν στην παρούσα φάση νέα ανοίγματα στον κεντροαριστερό χώρο, αλλά στροφή στην παράταξη. Άλλωστε, οι πληροφορίες λένε πως οδεύουν προς υπουργοποίηση και βουλευτές όπως ο Χρήστος Ταραντίλης, ο Σπήλιος Λιβανός καθώς και οι διεθνολόγοι, όπως ο Δημήτρης Καιρίδης και ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

“Δεν υφίσταται ζήτημα ανασχηματισμού”

Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνει ότι δεν υπάρχει ζήτημα αμασχηματισμού. «Είστε έμπειροι δημοσιογράφοι και ξέρετε πάρα πολύ καλά πως όταν η πολιτική επικαιρότητα δεν βγάζει ειδήσεις, επανέρχονται από τους δημοσιογράφους τα σενάρια ανασχηματισμού. Δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα» επισήμανε σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Επίσης, υπογράμμισε πως «υπάρχει μια βασική παρανόηση. Ο συμβολισμός του εμβολιασμού εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του Πρωθυπουργού, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κυρίου Κουτσούμπα. Ο συμβολισμός ήταν για να εκπεμφθεί μήνυμα ενότητας προς όλους τους Έλληνες για την ασφάλεια του εμβολίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments