Ελλάδα

Ανοιχτά μαγαζιά σούπερ μάρκετ σήμερα: Δείτε το ωράριο λειτουργίας

Ανοιχτά μαγαζιά σούπερ μάρκετ σήμερα: Δείτε το ωράριο λειτουργίας
Ανοιχτά μαγαζιά σούπερ μάρκετ σήμερα: Σύμφωνα με την ΚΥΑ που είχε εκδοθεί τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μπορούσαν να ανοίξουν παρά το lockdown.

Σήμερα Κυριακή 3 Ιανουαρίου, ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, με τους κανόνες να πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με βάση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο 2 Ιανουαρίου τα σούπερ μάρκετ πρέπει να παραμείνουν ανοικτά μέχρι και τις 20.00 γιατί η  απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει στις 21.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που είχε εκδοθεί τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μπορούσαν να ανοίξουν παρά το lockdown από τις 7:00 έως 21:00 με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας. Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα ισχύουν από αύριο 3 Ιανουαρίου στις 06.00 το πρωί μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου.

Αυτό που θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι καταναλωτές, είναι ότι πρόκειται για προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, και καλό είναι να ενημερώνονται για το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος που τους ενδιαφέρει είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, είτε επισκεπτόμενοι τις ιστοσελίδες τους είτε στις σχετικές σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απόσταση πρέπει να τηρείται στο ενάμισι 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων. Επιπλέον, απαιτείται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια – καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές. Τέλος, να σημειώσουμε πως για τη μετάβαση σε κατάστημα ή σούπερ μάρκετ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό μετακίνησης 2.

Ποια σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά;

Σημειώνεται πως για την πρώτη Κυριακή του έτους είχε ανακοινωθεί πως θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, ενώ στην αλυσίδα Μασούτης θα λειτουργήσουν επιλεγμένα καταστήματα με ωράριο 10:00 με 16:00.

Από την άλλη, τα ΑΒ Βασιλόπουλος έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν με ωράριο 9:00 με 17:00 ενώ το λιανεμπόριο δεν θα λειτουργήσει λόγω των έκτακτων νέων μέτρων. Και σε κάθε περίπτωση εντός του καταστήματος πρέπει να υπάρχουν τέσσερα άτομα έως εκατό τετραγωνικά μέτρα και ένα άτομο για κάθε δέκα τετραγωνικά μέτρα επιπλέον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments