Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 03/01: Στα 390 τα νέα κρούσματα – 36 νεκροί και 421 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 03/01: Στα 390 τα νέα κρούσματα – 36 νεκροί και 421 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 03/01: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι μολύνσεις έφτασαν τις 390.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 390 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 140099, εκ των οποίων το 52.3% είναι άνδρες, όπως φαίνεται και στο Infographic που ακολουθεί:

Aκολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 390 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140099, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5463 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41926 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 421 άτομα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 282 (67.0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 79.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.897 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 36 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4957 νεκρούς συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2938 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Αυστηρό lockdown από σήμερα και για μια εβδομάδα

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι σε ισχύ από σήμερα στις 06.00 το πρωί και για μια εβδομάδα, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από τη χαλάρωση των γιορτών, καθώς στόχος είναι η επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου.

Έτσι, λοιπόν, από σήμερα σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, δεν θα λειτουργούν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ, ενώ αναστέλλονται οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Οι δραστηριότητες αυτές θα επανέλθουν στις 11 Ιανουαρίου, με βάση τους κανόνες που ίσχυαν κατά την περίοδο των γιορτών.

Στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτήν την αξιολόγηση θα ληφθούν αποφάσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Επιπλέον, επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, ενώ μετά τις 11 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται ξανά η παρουσία πιστών για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο ίδιος άλλωστε υπογράμμισε ότι η λήψη των μέτρων αποφασίστηκε καθώς η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζεται και τα νοσοκομεία εξακολουθούν να νοσηλεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, οι επιχειρήσεις, που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11 του μηνός, δεν θα καταβάλουν το ενοίκιο για τον Ιανουάριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments