Διεθνή

Άντονι Φάουτσι: Μπορούμε να φτάσουμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς την ημέρα

Άντονι Φάουτσι: Μπορούμε να φτάσουμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς την ημέρα
Άντονι Φάουτσι: Τόνισε με αυτοπεποίθηση πως «μπορούμε να φθάσουμε το ένα εκατομμύριο την ημέρα».

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι, ο οποίος συμβουλεύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την υγειονομική κρίση, παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στο ABC ότι «υπήρξαν κάποιες δυσλειτουργίες» αναφορικά με τους εμβολιασμούς.

Ο αρχίατρος των ΗΠΑ Τζερόμ Άνταμς υπογράμμισε, από την πλευρά του, στο CNN ότι οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σε ένα δύσκολο πλαίσιο, την ώρα που καταγραφόταν «έκρηξη» κρουσμάτων και εν μέσω των αδειών για το τέλος του έτους, με αποτέλεσμα να δοκιμαστούν οι ιατρικές ομάδες.

Η εκστρατεία εμβολιασμού εξάλλου, κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ανεβάζει ρυθμούς και θα μπορούσε να φθάσει το ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς την ημέρα, σύμφωνα με ό,τι διαβεβαίωσαν αξιωματούχοι μπροστά στις επικρίσεις για την αρχική καθυστέρησή της σε μια χώρα, που μόλις έσπασε το φράγμα των 350.000 νεκρών.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί ότι είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι θα είχαν εμβολιαστεί πριν από το τέλος του 2020.

Αυτή τη στιγμή, λίγο παραπάνω από 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός από τα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί στη χώρα (Pfizer και Moderna), σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC).

«Το καλό νέο είναι ότι βλέπουμε (τoν ρυθμό) να αυξάνεται ταχέως χάρη στους εταίρους μας στις πολιτείες», επεσήμανε ο Άνταμς, προσθέτοντας πως «τις τελευταίες 72 ώρες, 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν καταγραφεί, γεγονός που ισοδυναμεί με 500.000 την ημέρα».

«Είναι σίγουρα περισσότεροι από ό,τι στην αρχή», τόνισε ο Άντονι Φάουτσι και συμπλήρωσε με αυτοπεποίθηση πως «μπορούμε να φθάσουμε το ένα εκατομμύριο την ημέρα». «Διεξαγάγαμε μαζικά προγράμματα εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της ιστορίας μας. Δεν υπάρχει λόγος να μην μπορέσουμε να το κάνουμε σήμερα. Μπορούμε να το κάνουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν μετά τις ομάδες που έχουν προτεραιότητα (ηλικιωμένοι, υγειονομικοί…), ο γενικός πληθυσμός μπορεί να αρχίσει να εμβολιάζεται «στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου», με έναν ρυθμό τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ανθρώπων την ημέρα, η συλλογική ανοσία θα μπορούσε να επιτευχθεί «έως το τέλος του καλοκαιριού».

Να αναφέρουμε πως οι ΗΠΑ κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας με 299.087 μολύνσεις, όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιεύει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments