Διεθνή

Εμανουέλ Μακρόν: «Μπορούμε να καταφέρουμε ό,τι επιθυμούμε το 2021»

Εμανουέλ Μακρόν: «Μπορούμε να καταφέρουμε ό,τι επιθυμούμε το 2021»
Εμανουέλ Μακρόν: «Αντέξαμε ως έθνος τη χρονιά που πέρασε χάρη στην ενότητα» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Αισιόδοξος για τη νέα χρονιά εμφανίστηκε ο πρόεδρος Μακρόν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο οποίος σημείωσε για το 2021: «Αντέξαμε ως έθνος τη χρονιά που πέρασε χάρη στην ενότητα. Υπό αυτή την προϋπόθεση μπορούμε να καταφέρουμε ό,τι επιθυμούμε το 2021». Αντί να εμφανιστεί, όπως τις περασμένες χρονιές, ως ο μεγάλος μεταρρυθμιστής, ο οποίος απαριθμεί τις μεγάλες προκλήσεις για τους Γάλλους τη νέα χρονιά, ο Εμανουέλ Μακρόν αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού του διαγγέλματος για να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλαν έτσι ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού και τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ξεκινούν από αύριο οι εμβολιασμοί στους νοσηλευτές άνω των 50:

Επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και επιστημόνων ότι οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη χώρα καθυστερούν. Δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε καθυστέρηση και υπογράμμισε: «Όποιος Γάλλος το επιθυμεί θα έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί». Υπενθυμίζεται ότι, ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, έχει ανακοινώσει ότι από αύριο, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, εκτός από τους υπερήλικες ξεκινά ο εμβολιασμός νοσηλευτών άνω των 50 ετών.

Τέλος, ο Μακρόν αναφέρθηκε στο διάγγελμά του και στη διαχείριση των επιπτώσεων του Brexit υπογραμμίζοντας τη σημασία μιας ενωμένης Ευρώπης, στην οποία η Γαλλία διαδραματίζει, όπως είπε, πρωτεύοντα ρόλο. «Καταφέραμε να πείσουμε τη Γερμανία και άλλες χώρες – μέλη για την αναγκαιότητα ενός καθοριστικού και εκτενούς προγράμματος ανάκαμψης της οικονομίας» κατέληξε.

Απότομη μείωση στα καθημερινά κρούσματα

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο η Γαλλία κατέγραψε 3.466 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ένας αριθμός πολύ μικρότερος των 19.348 που ανακοινώθηκαν μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Η εξέλιξη αυτή βρίσκεται εντός του στόχου της κυβέρνησης των 5.000 ή λιγότερων κρουσμάτων την ημέρα, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 2.643.239. Ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο Covid-19 αυξήθηκε κατά 157, στους 64.921, έγινε γνωστό από το υπουργείο.

Δίνοντας μάχη ενάντια σε έναν από τους υψηλότερους απολογισμούς μολύνσεων στη δυτική Ευρώπη, η Γαλλία ενέτεινε τους περιορισμούς κατά του νέου κορωνοϊού, επιβάλλονται νωρίτερα απαγόρευση της κυκλοφορίας σε 15 διαμερίσματα στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα από σήμερα, με το μέτρο να τίθεται σε ισχύ από τις 6 το απόγευμα αντί της 8 το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments