Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Σύμφωνα με δημοσκόπηση δεν κερδίζει ούτε την έδρα του

Μπόρις Τζόνσον: Σύμφωνα με δημοσκόπηση δεν κερδίζει ούτε την έδρα του
Μπόρις Τζόνσον: Πανδημία και Brexit αφήνουν λαβωμένους τους συντηρητικούς στην Βρετανία, που σύμφωνα με δημοσκόπηση παρουσιάζουν μεγάλη πτώση. Οι εργατικοί από την άλλη δεν φαίνεται να κερδίζουν από την φθορά της κυβέρνησης. Κανένας δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με τα δεδομένα της έρευνας.

Η διαχείριση της πανδημίας τόσο στο πρώτο κύμα όσο και στο δεύτερο, κάνει τους Βρετανούς να γυρνάνε την πλάτη στους Τόριδες αλλά και στον ίδιο τον Μπόρις Τζόνσον. Από την άρνηση του κινδύνου του νέου ιού τον Μάρτιο μέχρι τις παλινωδίες του δεύτερου κύματος οι Βρετανοί βλέπουν τόσο τη δημόσια υγεία όσο και την οικονομία να κινδυνεύουν. O συνδυασμός όλων αυτών με το Brexit και τους όρους του δεν δίνει στους Βρετανούς ελπίδα για το μέλλον αλλά μάλλον απαισιοδοξία και θυμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον είναι τόσο μεγάλη που θα  μπορούσε να χάσει την έδρα του και κανένα από τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα είναι πιθανόν να μην εξασφαλίσει την πλειοψηφία στις επόμενες γενικές εκλογές, που δεν αναμένονται έως το 2024, καταδεικνύει μια νέα δημοσκόπηση.

Πρόκειται για την πρώτη λεπτομερή έρευνα της αντίληψης των πολιτών για το πώς ο Τζόνσον διαχειρίστηκε τις συνομιλίες για το Brexit και την πανδημία Covid-19, αφότου αποφάσισε να ανατρέψει τα σχέδια να επιτρέψει στις βρετανικές οικογένειες να συναντηθούν τα Χριστούγεννα, σε περιοχές της νότιας Αγγλίας, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του νέου κορονοϊού.

Πέφτουν οι Τόριδες – Δεν κερδίζουν οι Εργατικοί – Καθοριστικό ο ρόλος των Σκωτσέζων

Περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην έρευνα, που διεξήχθη σε μια περίοδο 4 εβδομάδων τον Δεκέμβριο και την οποία διενήργησε η εταιρεία ερευνών Focaldata και δημοσιεύουν οι Sunday Times. Βάσει της δημοσκόπησης, οι κυβερνώντες συντηρητικοί θα έχαναν 81 έδρες, με την πλειοψηφία τους των 80 εδρών να εξαλείφεται. Αυτό θα σήμαινε πως θα συγκέντρωναν 284 έδρες, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί θα εξασφάλιζαν 282 έδρες. Τα εσωτερικά προβλήματα στους Εργατικούς για τον πολιτικό προσανατολισμό του κόμματος με την απομάκρυνση του Κόρμπιν από τον μηχανισμό, έχουν κάνει το κόμμα της αντιπολίτευσης να μην εμπνέει την ελπίδα και την εμπιστοσύνη της βάσης του.

Το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα, που θέλει να απομακρυνθεί από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, προβλέπεται ότι θα κερδίσει 57 από τις 59 έδρες στη Σκωτία, κάτι που σημαίνει πως το κόμμα αυτό θα μπορούσε να κινήσει τα νήματα στον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης. Ο Βρετανός πρωθυπουργός κινδυνεύει να χάσει την έδρα του στο Όξμπριτζ, δυτικά του Λονδίνου, σύμφωνα με την έρευνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments