Ελλάδα

Διοικητής Θριασίου: Νοσηλεύεται διασωληνωμένος – Είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού

Διοικητής Θριασίου: Νοσηλεύεται διασωληνωμένος – Είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού
Διοικητής Θριασίου: Δεν φαίνεται να υπάρχει συσχέτιση του εμβολιασμού με τη λοίμωξη που εμφάνισε.

Αγωνία επικρατεί για τον αναπληρωτή διοικητή του Θριάσιου νοσοκομείου, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Ο 54χρονος, που δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού την προηγούμενη Τετάρτη και υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό.

Ωστόσο, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η κατάστασή του επιδεινώθηκε και ανήμερα κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωσή του έχοντας διαγνωστεί με αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω της λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού.

Τόσο η λοίμωξη όσο και η νοσηλεία του 54χρονου προκάλεσαν την αντίδραση των αρνητών του εμβολιασμού με το υπουργείο Υγείας να τονίζει ότι δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία για συσχέτιση με τον εμβολιασμό, στον οποίο είχε υποβληθεί την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο της έναρξης του Σχεδίου Ελευθερία για εμβολιασμούς κατά του ιού.  Μάλιστα, το υπουργείο σημειώνει ότι ο αναπληρωτής διοικητής εμβολιάστηκε και εξετάστηκε το ιστορικό του για αλλεργίες σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν υπάρχει συσχέτιση του εμβολιασμού με τη λοίμωξη που εμφάνισε.

Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ο οποίος και θα γίνει σε τρεις φάσεις.

Σήμερα προστίθενται 42 νέα νοσοκομεία στα 9 νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών κάθε μέρα. Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα. Σημειώνεται ότι σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία (σήμερα 5), ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, σήμερα ξεκινά και ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου. Η εκτίμηση, δε, με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής είναι ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Ήδη, τα πρώτα εμβόλια έχουν φτάσει και σε Ηράκλειο, Χανιά, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα. Εξάλλου, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Μάλιστα, από τις 27 Δεκεμβρίου έως και χθες το μεσημέρι είχαν γίνει 3.779 εμβολιασμοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments