Ελλάδα

Θεοδωρίδου εμβολιασμός: Τι απάντησε για τον υποδιοικητή του Θριάσιου που είναι διασωληνωμένος

Θεοδωρίδου εμβολιασμός: Τι απάντησε για τον υποδιοικητή του Θριάσιου που είναι διασωληνωμένος
Θεοδωρίδου εμβολιασμός: Ούτε επιβεβαίωσε, ούτε απέκλεισε την περίπτωση ο συγκεκριμένος να έχει εμφανίσει παρενέργεια από το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Σε ερώτηση στη σημερινή ενημέρωση για τους εμβολιασμούς για τον διασωληνωμένο υποδιοικητή του Θριάσιου Νοσοκομείου, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου υύτε επιβεβαίωσε, ούτε απέκλεισε την περίπτωση ο συγκεκριμένος να έχει εμφανίσει παρενέργεια από το εμβόλιο του κορωνοϊού. Ο 54χρονος που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, «δεν είχε προσβληθεί από κορωνοϊό».

Ο 54χρονος υποδιοικητής αποδείχθηκε ότι έπασχε από υποκείμενο νόσημα, ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, η κ. Θεοδωρίδου. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι: «Υποβλήθηκε σε 4 τεστ για SARS-CoV-2 και όλα ήταν αρνητικά. Οπότε έχει αποκλειστεί η περίπτωση».

Ποια είναι η διαφορά του εμβολίου της AstraZeneca από εκείνο της Pfizer

Σε αναφορά της στο εμβόλιο της AstraZeneca, η κ. Θεοδωρίδου εξήγησε πως είναι ένα εμβόλιο με διαφορετική τεχνολογία από αυτό της Pfizer. Χρησιμοποιεί έναν ιικό φορέα, έναν ιό δηλαδή εξασθενημένο, ένα είδος ταχυδρόμου που μεταφέρει το γενετικό υλικό του ιού στα κύτταρα για την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού. Το εμβόλιο αυτό, βάση της αξιολόγησης της αποτελεσματικότητάς του, έχει μια αποτελεσματικότητα της τάξεως του 70%.

Όπως είπε, δίνεται σε δύο δόσεις με μεσοδιάστημα που αρχικά είχε καθοριστεί σε 4 εβδομάδες και που τις τελευταίες ημέρες οι επιστήμονες σκέφτονται η δεύτερη δόση να δοθεί μετά από 12 εβδομάδες. Η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως ίσως φανούν χρήσιμοι οι συνδυασμοί του εμβολίου με άλλης εταιρείας εμβόλιο.

Κλείνοντας, τόνισε πως ένα εμβόλιο μόνο του δεν μπορεί να καλύψει τα περίπου 7,1 δις πληθυσμού παγκόσμια. Χρειάζεται μια παγκόσμια συνεργασία η οποία θα βοηθήσει να καλυφθούν με το εμβόλιο, όχι μόνο οι πλούσιες χώρες, αλλά και εκείνες με μικρότερη ευμάρεια.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλες 427 μολύνσεις από τον ιό, ενώ 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες και 407 είναι διασωληνωμένοι.

Σήμερα ανακοινώνουμε 427 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140526, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5478 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42054 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. svg%3E

407 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 268 (65.8%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 82.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.902 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 54 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5011 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2976 (59.4%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments