Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Καραντίνα τα Σαββατοκύριακα μέχρι τον Φεβρουάριο

Ιταλία κορωνοϊός: Καραντίνα τα Σαββατοκύριακα μέχρι τον Φεβρουάριο
Ιταλία κορωνοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων στην γειτονική χώρα. Τα Σαββατοκύριακα «στοχεύει» η κυβέρνηση Κόντε.

Τα περιοριστικά μέτρα επιστρέφουν σταδιακά σε όλες τις χώρες καθώς η πανδημία δεν είναι πίσω μας αλλά μπροστά μας. Ο φετινός χειμώνας θα είναι κρίσιμος. Οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει αλλά για να ολοκληρωθούν θα χρειαστούν αρκετοί μήνες. Στην Ιταλία που πλήρωσε τον πιο βαρύ φόρο αίματος στον κορωνοϊό την περασμένη χρονιά, τα κρούσματα αρχίζουν και αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς, και η κυβέρνηση Κόντε επεξεργάζεται σχέδια lockdown ακορντεόν.

Μένουμε «μέσα» τα Σαββατοκύριακα

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repybblica, η κυβέρνηση «στοχεύει» τα Σαββατοκύριακα. Τα οριζόντια ολικά lockdown έχουν τεράστια πίεση στην οικονομία, και έτσι τα Σαββατοκύριακα που δουλεύουν λιγότεροι θα γίνουν απαγορευμένες ζώνες. Το μέτρο αυτό σύμφωνα με την εφημερίδα αναμένεται να κρατήσει μέχρι  τον Φεβρουάριο.

Αυτό σημαίνει, προσθέτει η εφημερίδα, ότι από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι την Δευτέρα το πρωί, για τουλάχιστον άλλες τέσσερις εβδομάδες θα παραμένουν κλειστά σχεδόν όλα τα καταστήματα (εκτός από εκείνα με τρόφιμα, κομμωτήρια, όσα πωλούν παιχνίδια και φαρμακεία) και ότι τα καφέ- μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με take away και κατ΄οίκον παράδοση.

Αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί σε νέα lockdown

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το όλο σχέδιο, σύμφωνα με τον Τύπο, οφείλεται στην αύξηση του ποσοστού θετικών διαγνωστικών τεστ, το οποίο χθες άγγιξε το 17,6%, και στην πρόβλεψη των επιστημόνων ότι, είναι πολύ πιθανό οι μολύνσεις να συνεχίσουν να αυξάνονται για άλλες δέκα ημέρες.

Όσο για τους περιορισμούς που ίσχυσαν κατά τις γιορτές, αναμένεται να διαπιστωθεί αν θα βοηθήσουν στην μείωση των κρουσμάτων. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τις οικογενειακές συναντήσεις και το κατά πόσον τηρήθηκαν, στα διάφορα γεύματα και δείπνα, τα μέτρα ασφαλείας.

Είναι πολύ πιθανό, παράλληλα, σε έξι περιφέρεις της χώρας, σε σύνολο είκοσι ( Καλαβρία, Βένετο, και στις ευρύτερες περιοχές της Μπολόνια, της Ανκόνα, της Γένοβας και της Τεργέστης), να διατηρηθούν, από την ερχόμενη Πέμπτη, και περιορισμοί κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Πρόκειται για απαγόρευση εξόδου από τον δήμο μόνιμης διαμονής και την λειτουργία καφέ και εστιατορίων μόνο με take away, λόγω των ανησυχητικών επιδημιολογικών στοιχείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments