Πολιτική

Ζέττα Μακρή: Νέα υφυπουργός Παιδείας η βουλευτής Μαγνησίας

Ζέττα Μακρή: Νέα υφυπουργός Παιδείας η βουλευτής Μαγνησίας
Ζέττα Μακρή: Η βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας.

Ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστος Ταραντίλης ενημέρωσε για τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στο κυβερνητικό σχήμα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το όνομα της Ζέττα Μακρή που θα αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού στο υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα θα είναι αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής συμπεριλαμβανομένου του συνόλου των οργανικών μονάδων που εντάσσονται σε αυτή.

Το συγκεκριμένο υπουργείο είχε άλλη μια αλλαγή σε επίπεδο υφυπουργού καθώς ο Άγγελος Συρίγος παίρνει τη θέση του Βασίλη Διγαλάκη και αναλαμβάνει αρμόδιος για τη Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου των οργανικών μονάδων που εντάσσονται σε αυτή. Η πρώην υφυπουργός Παιδείας μετακινείται στο υπουργείο Τουρισμού.

Ποια είναι η Ζέττα Μακρή

Τελείωσε το Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Βόλου και σπούδασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Cambridge. Στο επάγγελμα είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ενώ από ξένες γλώσσες μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Εκλέχτηκε ως μέλος του Κοινοβουλίου στην εκλογική περιφέρεια της Μαγνησίας το 2000 και το 2004. Επίσης, από τον Απρίλιο του 2013 κατέχει την κοινοβουλευτική έδρα της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

  • Τον Δεκέμβριο του 2009 ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά, Αναπληρώτρια Γραμματέας Αγροτικού Τομέα της Ν.Δ..
  • Aπό τον Ιανουάριο του 2011 έως τις εκλογές του 2012 ήταν Αναπληρώτρια Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ..
  • Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές το Νοέβριο του 2010 στο Δήμο Βόλου ως επικεφαλής του Συνδυασμού ”Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα”, και από την 1η Ιανουαρίου 2011 είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου.
  • Από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και την 1η Απριλίου 2013 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων.

Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση. Είναι μέλος μεταξύ των άλλων του Συμβουλίου “Προστασίας Κακοποιημένων & Παραμελημένων Ατόμων”, των “Φίλων της Αγάπης”, των “Φίλων του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου”, του “Σοροπτιμιστικού Ομίλου”, του “Ομίλου ΖΟΝΤΑ”. Στις 5/6/2008 ανακοίνωσε την ίδρυση της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Η σιωπή δεν είναι οικολογική”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments