Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Γιατί η επιτροπή αποφάσισε επαναλειτουργία των Δημοτικών

Άνοιγμα σχολείων: Γιατί η επιτροπή αποφάσισε επαναλειτουργία των Δημοτικών
Άνοιγμα σχολείων: Ο Δημήτρης Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, μίλησε για τα κριτήρια με τα οποία οι ειδικοί πήραν την απόφαση.

«Για το άνοιγμα των σχολείων, τώρα βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι τον Δεκέμβριο. Δεν γνωρίζουμε βέβαια την επιδημιολογική εικόνα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά για αυτό έγινε σταδιακά άνοιγμα μόνο της πρώτης βαθμίδας. Γνωρίζουμε ότι τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο τόσο όσον αφορά την μόλυνση, όσο και να μεταδώσουν σε άλλους αλλά και με σοβαρή νόσηση. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί με τη χρήση μάσκας και με δεδομένο ότι τα παιδιά μας έχουν βάλει τα γυαλιά στην τήρηση των μέτρων», είπε ο καθηγητής στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA..

Αναφορικά με την απόφαση να ανοίξουν τα μαγαζιά στα μέσα του Δεκεμβρίου με click away, ο καθηγητής τόνισε ότι αυτό έγινε για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Όσα είπε για την λειτουργία των εκκλησιών

«Η απόφαση ελήφθη για λόγους δικαιοσύνης για όλες τις εργασίες που απελευθερώθηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είναι μεγάλη γιορτή αύριο. Η εκκλησία ήταν πάντα σύμμαχος στις αποφάσεις μας και θεωρούμε ότι θα βρεθεί μια χρυσή γραμμή, να υπάρξει σύνεση και να αντιμετωπιστούν όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» εξήγησε.

«Επειδή έχει μεσολαβήσει το διάστημα των εορτών που εκτιμάται ότι έχουν αυξηθεί οι επαφές περιμένουμε μικρή αύξηση. Περιμένουμε να δούμε αν αυτό θα παρατηρηθεί για να πάρουμε τις αποφάσεις. Πάμε βήμα-βήμα και με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια» ανέφερε.

«Κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων με click away η επιτροπή ακόμα δεν έχει λάβει αποφάσεις» κατέληξε.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα κρούσματα σήμερα έφτασαν τα 928

Σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 928 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 141453, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5517 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42416 (30.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

405 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (66.7%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 83.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.907 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 40 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5051 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2999 (59.4%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments