Ελλάδα

Μετακινήσεις Θεοφάνεια: Αυτός ο κωδικός δεν θα ισχύει

Μετακινήσεις Θεοφάνεια: Αυτός ο κωδικός δεν θα ισχύει
Μετακινήσεις Θεοφάνεια: Η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζει να ισχύει από τις 21:00 μέχρι τις 05:00.

Με διαφορετικό τρόπο θα εορταστούν φέτος τα Θεοφάνεια, όπως συνέβη τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για ολικό lockdown στη χώρα έως τις 10 Ιανουαρίου, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς αν και η Ιεραρχία επιμένει να ανοίξουν οι ναοί. Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια ημέρα, οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τις μετακινήσεις τους.

Έτσι λοιπόν, αύριο Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων οι μετακινήσεις θα γίνονται με την αποστολή SMS στο 13033 για τους προβλεπόμενους κωδικούς. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, σε περίπτωση για την οποία είναι απαραίτητο το έγγραφο από τον εργοδότη. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά από τις 21:00 μέχρι τις 05:00 και όχι από τις 22:00, όπως ίσχυε για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Παράλληλα, δεν υπάρχει αυτή τη φορά πρόβλεψη για οικογενειακές συναθροίσεις, όπως συνέβη στις γιορτές, στέλνοντας τότε τον κωδικό 6. Οι μετακινήσεις θα γίνονται με SMS στο 13033 μόνο για τους προβλεπόμενους κωδικούς. Υπενθυμίζεται πως μόνο για τρεις λόγους μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί μεταξύ 21:00 – 05:00 και αυτοί είναι για υγεία, βόλτα με το κατοικίδιο ή εργασία, όπου στην τελευταία περίπτωση είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη.

Οι 6 εξαιρέσεις για μετακίνηση εκτός νομού

Για τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η μετάβαση σε άλλο νομό. Παρά ταύτα, προβλέπονται 6 συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Αυτές είναι:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία – Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας -Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) -Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους -Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments