Ελλάδα

Σπερχειάδα: Μετά το αρχικό αλαλούμ επικράτησε ψυχραιμία – Τι δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής

Σπερχειάδα: Μετά το αρχικό αλαλούμ επικράτησε ψυχραιμία – Τι δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής
Σπερχειάδα: Σε αυστηρό lockdown τέθηκε αιφνιδιαστικά η περιοχή. Τι λένε κάτοικοι και φορείς της πόλης.

Η είδηση ότι η Σπερχειάδα μπαίνει σε αυστηρό lockdown αιφνιδίασε τους κατοίκους που αρχικά δεν γνώριζαν τι θα ισχύσει και με ποιο τρόπο θα προλάβαιναν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Στη συνέχεια έγιναν οι κατάλληλες ενημερώσεις και επικράτησε ψυχραιμία. Η κίνηση στους δρόμους είναι απειροελάχιστη και οι κάτοικοι φαίνεται να πειθαρχούν.

Οι δηλώσεις των κατοίκων

«Η πληροφορία για την τοπική αυστηρή καραντίνα ήρθε ξαφνικά και μας αιφνιδίασε αφού δεν γνωρίζαμε ακριβώς τι θα ισχύσει και αν θα υπήρχε η δυνατότητα να καλύψουμε βασικές επείγουσες ανάγκες στα νοικοκυριά μας και στις δουλειές μας. Μετά το αλαλούμ που επικράτησε το πρωί, σιγά σιγά ενημερωθήκαμε και προσαρμοστήκαμε. Τώρα είμαστε πιο ψύχραιμοι και βάζουμε πάνω από όλα την υγεία μας. Προέχει πλέον να σταματήσει η μετάδοση του ιού ώστε μετά το δεκαήμερο να έχουμε μηδενίσει τα κρούσματα. Να μην κινδυνεύσει κανείς και κυρίως οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας» δηλώνουν κάτοικοι της Σπερχειάδας που μίλησαν στην κάμερα του Lamianow.gr, Γιώργος Χαντζής – Μαρία Πυρρωστή – Κώστας Διαμαντόπουλος.

Μετά από σύσκεψη των αρχών που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, στο συνεδριακό κέντρο “Ακρίδα” στη Σπερχειάδα, διευκρινίστηκαν πλέον τα μέτρα τα οποία θα ισχύουν για τις επόμενες 9 ημέρες στην κωμόπολη της δυτικής Φθιώτιδας, μετά το αρχικό αλαλούμ που υπήρξε.

Από πλευράς του ο κ. Καρακαντζας σημείωσε: “Θα συμφωνήσω με αυτά που είπε ο δήμαρχος. Συναποφασίσουμε με τους παράγοντες και του δήμου και της περιφέρειας διότι τα συμπτώματα της κοινότητας ήταν ανησυχητικά. Αυτό που αλλάζει είναι η ώρα. Στις 18.00 λήγουν τα πάντα. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν. Δεν θα γίνεται καμία μετακίνηση από και προς χωρίς βεβαίωση που θα αναφέρονται οι λόγοι. Χωρίς βεβαίωση δεν επιτρέπεται η έξοδος και η είσοδος.

Όσοι εργάζονται εκτός θα πρέπει να βεβαιώνει ο εργοδότης ότι αποδέχεται την μετακίνηση. Δεν επιτρέπεται καμία μετακίνηση για λόγους άσκησης η άθλησης η βόλτα ζώου εκτός ορίων κοινότητας. Κάθε παραβάτης θα ελέγχεται. Στο κομμάτι των εργασιών. Επιτρέπονται κτηνοτροφικες και αγροτικές εργασίες αλλά αφού δηλωθούν τα σημεία που θα μεταβούν. Όσον αφορά τα ζώα που είναι σε άλλο σημείο θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να τα σιτησουν μία φορά τη μέρα. Τα μαγαζιά δεν κλείνουν.

Όσα ήταν ανοιχτά και στο προηγούμενο λοκνταουν παραμένουν και τώρα. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα καταστηματα που ήταν ήδη σε λειτουργία ενώ απρόσκοπτα θα συνεχιστεί και η τροφοδοσία τους. Δεν μπαίνει κανείς από γειτονικά χωριά να ψωνίσει. Είτε προς τα έξω δεν μπορεί να μετακινηθεί για να ψωνίσει. Δεν ισχύει καμιά βεβαίωση για αυτό. Όσον αφορά τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις θα είναι στην διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών αρχών.

Σχετικά με το αν θα παραταθεί η θα μειωθεί το λοκνταουν πέραν των 9 ημερών ο κ. Καρακαντζας σημείωσε:

“Πιθανόν θα χρειαστεί να γίνουν και στο ενδιάμεσο διάστημα τεστ για να αξιολογηθεί το επιδημιολογικό φορτίο. Δεν θα γίνονται λαϊκές αγορές. Καλό είναι όσοι μετακινούνται εκτός κοινότητας να κάνουν το ραπίντ τεστ ανά τρεις ημέρες. Για να μην μεταφερθεί εκτός Σπερχειάδας ο ιός”.

“Επειδή ο πληθυσμός είναι μεγάλος ηλικιακά προβήκαμε σε άμεσες κινήσεις για την διακοπή της διασποράς..” σημείωσε ο δήμαρχος Μακρακώμης ο οποίος διευκρίνισε ότι ο δήμος θα λειτουργήσει και αύριο για να εξυπηρετήσει έκτακτες ανάγκες δημοτών που τυχόν προκύψουν σε δημότες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments