Πολιτική

Σχολεία: Η Νίκη Κεραμέως εξήγησε πως θα ανοίξουν

Σχολεία: Η Νίκη Κεραμέως εξήγησε πως θα ανοίξουν
Κεραμέως: Στις 11 Ιανουαρίου θα επιστρέψουν οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στις σχολικές αίθουσες.

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως να εξηγεί με ποια διαδικασία θα γίνει αυτό. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, η υπουργός παρουσίασε τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων και σημείωσε ότι θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Παράλληλα, όπως είπε, θα υπάρξουν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ενώ, όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

Ακόμη, η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς, για να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00. «Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρχει μια εικόνα», ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και τους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για κορωνοϊό. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Επιπλέον, η Νίκη Κεραμέως έκανε ακόμα γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν από τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα. Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, η υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς “ήταν μια δύσκολη χρονιά”.

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια σημείωσε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για διά ζώσης μαθήματα, ενώ, όπως πληροφόρησε η υπουργός, θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

Όπως υπογραμμίζεται από το υπουργείο Παιδείας, η διά ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών θα γίνει με επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό, τα οποία αφορούν σε δύο άξονες: τον συγχρωτισμό των κηδεμόνων και συνοδών των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Σχετικά με τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι στα κτίρια των σχολείων, όπου αυτές υπάρχουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments