Ελλάδα

Διοικητής Νοσοκομείου Καρδίτσας: «Δεν γνώριζα για το έγγραφο συναίνεσης εμβολιασμού»

Διοικητής Νοσοκομείου Καρδίτσας: «Δεν γνώριζα για το έγγραφο συναίνεσης εμβολιασμού»
Διοικητής Νοσοκομείου Καρδίτσας: «Θα προβώ σε αναλυτικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα μετά την ολοκλήρωση της διενεργούμενης ΕΔΕ» σημειώνει ο Δημήτρης Κεχαγιάς.

Έγγραφη δήλωση έκανε το βράδυ της Τρίτης 5 Ιανουαρίου ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, Δημήτρης Κεχαγιάς, σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε από την διακίνηση εγγράφου σχετικά με τον εμβολισμό κατά του κορωνοϊού. Όπως σημειώνει ο κ. Κεχαγιάς, ψευδώς κάποιοι επιμένουν ότι γνώριζε για το έγγραφο συναίνεσης εμβολιασμού. Παράλληλα τονίζει πως οι εμβολιασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα και η ανταπόκριση είναι πέραν πάσης προσδοκίας.

Αναλυτικά η δήλωση του διοικητή:

Σε συνέχεια της υποβληθείσας παραίτησής μου, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργού Υγείας, θα προβώ σε αναλυτικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα μετά την ολοκλήρωση της διενεργούμενης ΕΔΕ. Επί του παρόντος, όμως, δηλώνω κατηγορηματικά ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου κατά όσων ψευδώς και με δόλο, παρότι γνωρίζουν την αλήθεια, διακινούν την πληροφορία ή δηλώνουν ότι ήμουν, είτε διακινητής είτε σε γνώση της διακίνησης του επίμαχου εγγράφου συναίνεσης εντός του νοσοκομείου. Τους καλώ να ανακαλέσουν. Ενημερωτικά και μόνον θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα και η ανταπόκριση είναι πέραν πάσης προσδοκίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κεχαγιάς υπέβαλε την παραίτησή του χθες το απόγευμα για το περίεργο έγγραφο συναίνεσης που φαίνεται πως μοιράστηκε στους υγειονομικούς για τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού. Νωρίτερα, την παραίτηση του διοικητή ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός έδωσε επίσης εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.

Τι αναφέρει το έγγραφο:

Συγκεκριμένα το έντυπο εμφανίζει δύο επιλογές, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Στην πρώτη ο γιατρός δηλώνει ότι συναινεί να εμβολιαστεί, ακόμη κι αν οι ανεπιθύμητες ενέργειες είνα θανατηφόρες. «Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό, παρ’ όλο που τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμα και οι θανατηφόρες», αναφέρει χαρακτηριστικά το έντυπο, το οποίο μάλιστα δεν ζητά μόνο την υπογραφή του ενδιαφερόμενου, αλλά και δεύτερη υπογραφή από μάρτυρα.

Στην δεύτερη επιλογή ο γιατρός ή νοσηλευτής οφείλει να δηλώσει ότι δεν συναινεί, λέει η ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου», και ζητείται επίσης υπογραφή από μάρτυρα.

Δείτε το έγγραφο:

svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments