Ελλάδα

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού στις 20 Ιανουαρίου

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού στις 20 Ιανουαρίου
Εμβόλιο κορωνοϊού: Με ποιους τρόπους μπορούν οι πολίτες να κλείσουν ραντεβού.

Στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τακτική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου εμβολιασμού «Ελευθερία» που έγινε υπό την προεδρία του στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, επίσης, ότι από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού και χαρακτήρισε σημαντικό «να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση, διότι θα ενημερώνονται αυτόματα με μήνυμα για το ραντεβού τους».

Σύμφωνα με όσα είπε ο εμβολιασμός θα αρχίσει, ξεκινώντας με τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους πολίτες άνω των 85 ετών. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού οι υγειονομικοί, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. «Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χτίσουμε “τείχος” ανοσίας από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να εμβολιάσουμε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μας. Και επίσης γνωρίζουμε ότι μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρούμε πολύ προσεκτικά τα μέτρα, όπως μας τα υποδεικνύουν οι ειδικοί» είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Πώς κλείνουμε ραντεβού για τον εμβολιασμό:

Σύμφωνα με όσα είπε τις προηγούμενες ημέρες ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας οι τρόποι για να κλείσει κάποιος πολίτης ραντεβού είναι οι εξής:

  • Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και ο πολίτης το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Άρα, υπενθυμίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να εγγραφούμε στην άυλη συνταγογράφηση, να εγγράψουμε τους συγγενείς μας, τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.
  • Ο δεύτερος τρόπος είναι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου ο πολίτης με τη χρήση του ΑΜΚΑ του θα μπορεί να δει αν είναι στις ομάδες που είναι για να εμβολιαστούν και εάν είναι, τότε θα μπορεί να κλείσει το ραντεβού.
  • Για όσους πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία, τότε θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους είτε στα φαρμακεία της γειτονιάς τους, είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments