Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Πάνω από 21.000 κρούσματα και 1.000 νεκροί σε 24 ώρες

Γερμανία κορωνοϊός: Πάνω από 21.000 κρούσματα και 1.000 νεκροί σε 24 ώρες
Γερμανία κορωνοϊός: Την παράταση του lockdown ως την 31η Ιανουαρίου ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Στη δίνη του κορωνοϊού έχει αφεθεί η Γερμανία, η οποία τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψε, για ακόμη μια φορά, υψηλά νούμερα κρουσμάτων και θυμάτων. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 21.237, φτάνοντας τα 1.808.647. Παράλληλα, άλλοι 1.019 ασθενείς πέθαναν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται σε 36.537 νεκρούς.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε χθες την παράταση του lockdown που επιβάλλεται στη χώρα ως την 31η Ιανουαρίου και την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για να ελεγχθεί η κατάσταση.

Παράλληλα η Μέρκελ ανακοίνωσε την εισαγωγή νέων ακόμη σκληροτερων μέτρων σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί ο κορωνοϊός μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων. «Πρέπει να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές. Ζητάμε από όλους τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές στις ελάχιστες δυνατές», είπε η καγκελάριος Μέρκελ.

Τα περισσότερα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα, τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι πολιτιστικοί χώροι, οι αίθουσες ψυχαγωγίας, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας. Τα σχολεία θα μείνουν επίσης κλειστά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Στο εξής, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Γερμανία από περιοχές «υψηλού κινδύνου» θα υποβάλλονται σε τεστ για την Covid-19 δύο φορές. Όλοι τους θα πρέπει επίσης να μπαίνουν σε καραντίνα πέντε ημερών, ακόμη και αν το πρώτο τεστ βγει αρνητικό και κατόπιν να κάνουν και το δεύτερο τεστ. Στις περιοχές με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό κρουσμάτων οι μετακινήσεις των πολιτών θα περιορίζονται σε μια ακτίνα 15 χιλιομέτρων.

«Πρέπει να φτάσουμε σε σημείο όπου να μπορούμε να ιχνηλατούμε τις αλυσίδες μετάδοσης», τόνισε η Μέρκελ. Η καγκελάριος προέτρεψε επίσης τις εταιρείες να συνεχίσουν την τηλεργασία. Το εμβόλιο, είπε χαρακτηριστικά, δίνει την ελπίδα της επιστροφής στην κανονικότητα και κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους οι αρχές θα είναι σε θέση να αυξήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν.

Δραματική προειδοποίηση για έως και δέκα εκατομμύρια κρούσματα:

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερ Κοχ (RKI) Λόταρ Βίλερ προειδοποίησε επίσης για «αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία σε έως και δέκα εκατομμύρια τον Μάιο ή τον Ιούνιο, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της επιδημίας» με δηλώσεις του στο Βερολίνο. «Εάν δεν καταστεί δυνατόν να μειωθούν αποτελεσματικά οι επαφές, ο αριθμός των ασθενών θα φτάσει αυτόν το νούμερο εντός δύο ή τριών μηνών, κάτι το οποίο θα έχει στην περίπτωση αυτή τις ανάλογες συνέπειες στο σύστημα υγείας», όπως είπε. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments