Διεθνή

ΗΠΑ επεισόδια: Γυναίκα πυροβολήθηκε στο στήθος – Είναι σε κρίσιμη κατάσταση

ΗΠΑ επεισόδια: Γυναίκα πυροβολήθηκε στο στήθος – Είναι σε κρίσιμη κατάσταση
ΗΠΑ επεισόδια: Οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ έχουν εισβάλει στο Καπιτώλιο, ορισμένοι από αυτούς είναι οπλισμένοι.

Συνεχίζονται τα επεισόδια στις ΗΠΑ, ενώ μία γυναίκα είναι σε κρίμη κατάσταση μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε στο στήθος. Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Δείτε βίντεο από την στιγμή του πυροβολισμού και τον πανικό που ακολούθησε

Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου

Οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ μετά την εμπρηστική ομιλία του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, ενώ αρκετοί από αυτούς είναι οπλισμένοι. Η συνεδρίαση που επρόκειτο να επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών έχει διακοπεί, ενώ έχει φυγαδευτεί ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Δείτε ζωντανή εικόνα από όσα γίνονται στις ΗΠΑ:

Η εμπρηστική ομιλία Τραμπ

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ενώπιον υποστηρικτών του που πανηγύριζαν ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020. Ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας έκανε και πάλι λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία χωρίς καμία απόδειξη, μόλις δύο εβδομάδες πριν αναλάβει καθήκοντα στον Λευκό Οίκο ο εκλεγμένος πρόεδρος με τους Δημοκρατικούς, Τζο Μπάιντεν.

«Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που χρηματοδοτήθηκε από εκστρατεία υποστηρικτών του στην περιοχή του πάρκου Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο. «Θα σταματήσουμε την κλοπή», δήλωσε ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά».

«Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως», είπε, πέρα από κάθε πραγματικότητα και παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν την υπόθεση της εκλογικής απάτης στην οποία διαρκώς αναφέρεται. «Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον των υποστηρικτών του που συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον. «Αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας», πρόσθεσε. Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε ότι δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, καταφεύγοντας πίσω από τους «περιορισμούς» του Συντάγματος.

Στη συνέχεια μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων, έκανε ανάρτηση στο Twitter: «Στηρίξτε την αστυνομία του Καπιτωλίου και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Είναι στο πλευρό της χώρας μας. Παραμείνετε ειρηνικοί!»

Να σημειώσουμε ότι η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μίριελ Μπάουζερ, έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα και ως τις 06.00 το πρωί της επομένης, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments