Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Σκυλιά θα εντοπίζουν τον κορωνοϊό στα σχολεία

Ιταλία κορωνοϊός: Σκυλιά θα εντοπίζουν τον κορωνοϊό στα σχολεία
Ιταλία κορωνοϊός: Μία νέα πειραματική μέθοδος θα εφαρμοστεί στη Άνω Αδίγη.

Η μέθοδος αυτή έχει εφαρμοστεί σε αεροδρόμια στη Φινλανδία. Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν τον ιό όταν δεν εμφανίζονται ακόμα συμπτώματα. Η μέθοδος αυτή είναι πειραματική και οι Αρχές της ιταλικής περιφέρειας αποφάσισαν να την εφαρμόσουν στα σχολεία που επαναλειτουργούν αύριο. Εκτός από τα μοριακά τεστ και την ανάλυση σιέλου, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να ανάψουν το φως για αυτήν τη νέα μέθοδο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην είσοδο ορισμένων λυκείων της περιοχής, στις οκτώ το πρωί, θα βρίσκονται, συνολικά, δεκαοκτώ εκπαιδευμένα σκυλιά. Έπειτα από ειδική τους εκπαίδευση, φέρονται ικανά να εντοπίζουν, με την όσφρησή τους, τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί με κορονοϊό.

«Η νέα αυτή μέθοδος, ελπίζουμε ότι θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τη δραστηριότητα πρόληψης και θεραπείας, με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα. Περιμένουμε την ολοκλήρωση της πειραματικής φάσης, με την ελπίδα να μπορέσουμε να διευρύνουμε την εφαρμογή του όλου προγράμματος σε όλα τα σχολεία μας», τόνισαν οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής αυτής, η οποία συνορεύει με την Αυστρία.

Πρέπει να υπογραμμισθεί, όμως, ότι υπάρχουν και εκπαιδευτές οι οποίοι δήλωσαν στον ιταλικό Τύπο, ότι θεωρούν πως η περίοδος εκπαίδευσης των σκύλων, ήταν πιο περιορισμένη απ΄ότι θα έπρεπε και ότι αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην όλη έκβαση της προσπάθειας.

Τι είπαν οι επιστήμονες για την πειραματική μέθοδο στην Φινλανδία

“Αυτό που είδαμε στην έρευνά μας είναι ότι οι σκύλοι βρίσκουν (την ασθένεια) πέντε ημέρες πριν να έχουν (οι ασθενείς) οποιαδήποτε κλινικά συμπτώματα”, δήλωσε στο Reuters η Άννα Χιλμ-Μπγιόρκμαν, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και εξειδικευμένη στην κλινική έρευνα για τα ζώα συντροφιάς.

“Είναι πολύ καλοί σ’ αυτό. Πλησιάζουμε ευαισθησία 100%”, δήλωσε αναφερόμενη στην ικανότητα των σκύλων να ανιχνεύουν κρούσματα του ιού.

Στο εν λόγω τεστ, ο επιβάτης σκουπίζει τον λαιμό του με μια γάζα, την τοποθετεί σε ένα δοχείο, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται σε άλλο δωμάτιο, όπου ένας σκύλος το μυρίζει και βγαίνει αμέσως ένα αποτέλεσμα.

Πριν από λίγους μήνες, οι αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άρχισαν μια παρόμοια προσπάθεια ανίχνευσης του κορονοϊού στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι από σκύλους χρησιμοποιώντας αστυνομικούς σκύλους. “Στο μέλλον είναι επίσης δυνατό… αυτοί οι σκύλοι να περιφέρονται ανάμεσα στους επιβάτες όπως γίνεται με τους σκύλους των τελωνείων”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Βάνταα, ο Τίμο Αρονκίτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments