Διεθνή

Τζόρτζια εκλογές: Μία έδρα στη Γερουσία για τους Δημοκρατικούς – Εν αναμονή για τη δεύτερη

Τζόρτζια εκλογές: Μία έδρα στη Γερουσία για τους Δημοκρατικούς – Εν αναμονή για τη δεύτερη
Τζόρτζια εκλογές: Με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο Γουόρνοκ συγκεντρώνει το 50,5% έναντι 49,5% της Λέφλερ.

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η διαδικασία των εκλογών στη Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως μεταδίδει το Associated Press o υποψήφιος των Δημοκρατικών, Ράφαελ Γουόρνοκ, επικρατεί στη μάχη με την Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του, Κέλι Λέφλερ, για τη μία από τις δύο έδρες της πολιτείας στη Γερουσία.

Με τη νίκη του αιδεσιμότατου Ράφαελ Γουόρνοκ, του πρώτου μαύρου γερουσιαστή της Τζόρτζια, οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν 50 από τις 100 έδρες της Γερουσίας, έναντι 49 των Δημοκρατικών, με το θρίλερ να συνεχίζεται για τη δεύτερη, για την οποία δίνουν μάχη ο Ρεπουμπλικανός Ντέιβιντ Περντιού και ο Δημοκρατικός Τζον Όσοφ.  Οι δυο τους βρίσκονται στο 50,0% των ψήφων και η καταμέτρηση συνεχίζεται στις εκλογικές περιφέρειες.

Σημειώνεται πως αν ο Όσοφ επικρατήσει του απερχόμενου Περντιού, τότε οι Δημοκρατικοί θα εξασφαλίσουν τον έλεγχο και της Γερουσίας, καθώς σε περιπτώσεις ισοψηφίας η ψήφος της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις θα μετρά διπλή, και άρα η τύχη της νομοθετικής πτυχής της πολιτικής ατζέντας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Είναι ένας νέος χρόνος και αύριο μπορεί να είναι μία νέα ημέρα για την Ατλάντα, τη Τζόρτζια και την Αμερική», τόνισε μια μέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Ατλάντα και πρόσθεσε: «Αυτή η πολιτεία από μόνη της μπορεί να αλλάξει την πορεία όχι μόνο των επόμενων τεσσάρων ετών, αλλά της επόμενης γενιάς».

«Η χώρα μας εξαρτάται από εσάς. Όλος ο κόσμος έχει στραμμένα τα μάτια του στην Τζόρτζια», τόνισε από το Ντάλτον ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος εξακολουθεί να μην παραδέχεται την ήττα του στις προεδρικές εκλογές από τον Μπάιντεν. Οι επαναληπτικές αυτές εκλογές μπορεί να είναι » η τελευταία σας ευκαιρία να σώσετε την Αμερική που αγαπάμε», δήλωσε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.

Παρά τις πιέσεις του Τραμπ και τους εκφοβισμούς του, οι αρχές της Τζόρτζια επιμένουν ότι ο Μπάιντεν συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στην πολιτεία. Όμως στο Ντάλτον, μια αγροτική και υπερσυντηρητική πόλη στη βορειοδυτική Τζόρτζια, υποστηρικτές του δισεκατομμυριούχου πήγαν χθες να τον παρακολουθήσουν, πεπεισμένοι ότι έχει κερδίσει στις προεδρικές εκλογές και καταγγέλλοντας, όπως κι εκείνος, μαζική νοθεία. «Δεν θα μας πάρουν αυτό τον Λευκό Οίκο. Θα πολεμήσουμε σαν τρελοί», τόνισε ο Τραμπ υπό τις ενθουσιώδεις κραυγές του συγκεντρωμένου πλήθους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments