Διεθνή

Grammy 2021: Αναβλήθηκε για τον Μάρτιο η τελετή απονομής των βραβείων

Grammy 2021: Αναβλήθηκε για τον Μάρτιο η τελετή απονομής των βραβείων
Grammy 2021: Τον Μάρτιο αναμένεται να γίνει η απονομή των βραβείων τη φετινή χρονιά.

Η τελετή απονομής των βραβείων Grammy αναβάλλεται έως τις 14 Μαρτίου λόγω ανησυχιών που σχετίζονται με τον κορονοϊό, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της διοργάνωσης στο Variety.«Κατόπιν προσεκτικών συζητήσεων με εμπειρογνώμονες υγείας, τον παρουσιαστή και τους καλλιτέχνες που είχε προγραμματιστεί να εμφανιστούν, μεταθέτουμε την 63η ετήσια τελετή απονομής των βραβείων Grammy να μεταδοθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021» αναφέρει ανακοίνωση.

«Η επιδεινούμενη κατάσταση με τον κορωνοϊό στο Λος Άντζελες, με τα νοσοκομεία υπερβολικά επιβαρυμένα, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να έχουν φθάσει τα όρια πληρότητας και οι νέες οδηγίες από την ομοσπονδιακή και τις τοπικές κυβερνήσεις οδήγησαν όλους μας στο συμπέρασμα πως η αναβολή ήταν το σωστό. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων στη μουσική μας κοινότητα και των εκατοντάδων ακόμη που εργάζονται ακούραστα στην παραγωγή της τελετής.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ταλαντούχους καλλιτέχνες, το προσωπικό, τους χορηγούς και ειδικά τους φετινούς υποψήφιους για την κατανόηση, την υπομονή και την προθυμία τους να συνεργαστούν μαζί μας σε αυτούς τους πρωτοφανείς καιρούς» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφουν ο προσωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης, Χάρβεϊ Μέισον Τζ., ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του CBS για τα αφιερώματα και τις ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις, Τζακ Σάσμαν και ο Μπεν Γουίνστον εκτελεστικός παραγωγός των Grammy. Η τελετή απονομής, με παρουσιαστή τον Τρέβορ Νόα του «The Daily Show’s», είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 31 Ιανουαρίου.

Λίγα λόγια για τα Grammy

Τα Μουσικά Βραβεία Grammy (η λέξη προέρχεται από το γραμμόφωνο εξ ου και η αρχική τους ονομασία Gramophone Awards), απονέμονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, για τη βράβευση επιτυχημένων καλλιτεχνών στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Αρμόδια για την απονομή είναι η Εθνική Ακαδημία Τεχνών κι Επιστημών Ηχογράφησης (Νational Academy of Recording Arts and Sciences) των ΗΠΑ. Τα Βραβεία Grammy αποτελούν το λαμπρότερο γεγονός στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία και διαθέτουν αντίστοιχο κύρος με τα κινηματογραφικά Βραβεία Όσκαρ, τα τηλεοπτικά Βραβεία Emmy και τα θεατρικά Βραβεία Tony. Είναι η δεύτερη από τις μεγάλες τρεις απονομές μουσικών βραβείων στην Αμερική (ανάμεσα στα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία που απονέμονται το φθινόπωρο και τα Μουσικά Βραβεία Billboard που απονέμονται την άνοιξη).

Η πρώτη απονομή βραβείων Grammy πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου του 1959, τιμώντας τα μουσικά κατορθώματα των καλλιτεχνών για το έτος 1958. Αμέσως μετά την απονομή του 2011, η Ακαδημία αναθεώρησε αρκετές κατηγορίες των εν λόγω βραβείων για την απονομή του 2012 κι έπειτα. Η 61η Απονομή Βραβείων Grammy , η οποία τίμησε τα μεγαλύτερα κατορθώματα της μουσικής βιομηχανίας από την 1η Οκτωβρίου 2017 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, έλαβε χώρα στις 10 Φεβρουαρίου του 2019, στην Αρένα Στέιπλς στο Λος Άντζελες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments