Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ο Σταϊκούρας προανήγγειλε την έκτη κατά σειρά

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ο Σταϊκούρας προανήγγειλε την έκτη κατά σειρά
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αναμένεται, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, να διατεθεί τον Μάρτιο.

Μία ακόμη «επιστρεπτέα προκαταβολή», η έκτη κατά σειρά, προγραμματίζεται με τα σημερινά δεδομένα, για τον Μάρτιο, με βάση τα στοιχεία για τους τζίρους και τα εισοδήματα Ιανουαρίου – Μαρτίου, όπως προανήγγειλε, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μάλιστα ο υπουργός υπολόγισε σε 400.000 τους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής 5». Ωστόσο, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, περιμένοντας τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο, για το εάν θα υπάρχουν αλλαγές στους τρεις πρώτους κύκλους του μέτρου, προκειμένου να εξισωθούν με τους επόμενους σε ό,τι αφορά στο ποσό που δεν επιστρέφεται (το 50%).

Επίσης, σημείωσε ότι υπήρξε βελτίωση στα έσοδα συγκεκριμένων κλάδων με την αξιοποίηση του click away (αξεσουάρ, καλλυντικά κ.ά.), όπως φαίνεται από τη σύγκριση στοιχείων Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου. Ενώ, σχετικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν θα πάρουν πλήρες ενοίκιο, δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν τα ποσά για τον Νοέμβριο. Θα επιχειρηθεί δε, να γίνει η πληρωμή του Δεκεμβρίου εντός του Ιανουαρίου και να ακολουθήσει η αποζημίωση του Ιανουαρίου.

Αναφορικά με το αφορολόγητο όριο που «χτίζεται» με το πλαστικό χρήμα, ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί, αναμένοντας τα τελικά στοιχεία από την κατανάλωση. Τέλος, άφησε ανοικτό ένα «παράθυρο» για ένα πρόγραμμα «Γέφυρα» σχετικά με τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στη διάθεση του κοινού τέθηκε από την Τρίτη η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το συνολικό ύψος της οποίας προβλέπεται να ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ.

Η συνολική κρατική στήριξη προς τις επιχειρήσεις και ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες, μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα φθάσει τα 7 δισ. ευρώ. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο τήρησε το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχε θέσει βάσει του προγραμματισμού του, δίνοντας την πλατφόρμα στη διάθεση των ενδιαφερόμενων από σήμερα.  Όπως αναφέρει το Money Review, οι δικαιούχοι του 5ου κύκλου του επιτυχημένου χρηματοδοτικού σχήματος μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Οι κατηγορίες των δικαιούχων ορίζονται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΓΔΟΥ 1/4-1-2021), η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 7/Β/4-1-2021), σχετικά με τη «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τους μήνες Σεπτέμβριο ως και Δεκέμβριο 2020».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments