Οικονομία

Melinda μέλι: Η εταιρεία – πρεσβευτής του ελληνικού μελιού στο εξωτερικό

Melinda μέλι: Η εταιρεία – πρεσβευτής του ελληνικού μελιού στο εξωτερικό
Melinda μέλι: Οι απαιτήσεις των πελατών της έθεσαν από νωρίς την ανάγκη δημιουργίας υψηλών προτύπων ποιότητας στην επεξεργασία και τυποποίηση του μελιού.

Η Melinda που εδρεύει στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης είναι η ανερχόμενη δύναμη στην αγορά φτάνοντας να απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του προσφερόμενου προς τυποποίηση ελληνικού μελιού.

Από την ίδρυση της, το έτος 2000, συνδυάζει τις παραδοσιακές τεχνικές μελισσοκομίας με τις πιο σύγχρονες  εγκαταστάσεις τυποποίησης μελιού στην Ελλάδα. Η πλούσια φύση της χώρας μας, επιτρέπει στη Melinda να επιλέγει και να προσφέρει μια ευρεία ποιοτική γκάμα μελιών για κάθε γευστική απαίτηση.

Για αυτό, πλέον έχει φτάσει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους μεταποιητές – συσκευαστές μελιού στην Ευρώπη, με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα και ετήσια παραγωγή 8.000 τόνων.

Οι απαιτήσεις των πελατών της έθεσαν από νωρίς την ανάγκη δημιουργίας υψηλών προτύπων ποιότητας στην επεξεργασία και τυποποίηση του μελιού. Στη Melinda, «πιστεύουμε ότι η εξειδίκευση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

«Η ευρεία και σε βάθος γνώση των αγορών που απευθυνόμαστε, η υψηλή τεχνογνωσία πάνω στο μέλι, καθώς και η ικανότητα συνδυασμού αυτών με το εμπορικό know – how, μας επιτρέπει να συσσωρεύουμε αξία σε όλες τις επιχειρηματικές μας σχέσεις και συνεργασίες. Και συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη και υπευθυνότητα».

Το διαχρονικό όραμα της Melinda είναι η διεθνής ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού μελιού, έχοντας σαν βάση την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των Ελλήνων μελισσοκόμων. «Όλοι μαζί παράγουμε σαν μια μεγάλη οικογένεια, κορυφαίας ποιότητας προϊόντα μελιού για την ελληνική και τη διεθνή αγορά».

Για αυτό, «στηρίζουμε τις παραδοσιακές τεχνικές μελισσοκομίας, τις πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης, τη μεταφορά γνώσεων για τη βέλτιστη διαδικασία παραγωγής, με επιστημονικές συμβουλές,  την ανάπτυξη με επικερδή απασχόληση των Ελλήνων μελισσοκόμων, την αύξηση της παραγωγής μελιού μέσω της εξασφαλισμένης απορρόφησης της πρώτης ύλης και την ανάπτυξη και την ενίσχυση δράσεων περιβαλλοντικής ευθύνης, γιατί για εμάς υγιές περιβάλλον σημαίνει ποιοτικό μέλι».

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για τον σταθερό πρεσβευτή του ελληνικού μελιού και της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού προσπαθώντας συνεχώς να διευρύνει τον κύκλο των επιχειρηματικών της συνεργασιών με τους πελάτες του εξωτερικού, καθώς είναι σε θέση να τους προσφέρει πάντα προϊόντα με τη βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής.

Είναι ευτυχές πως παρά την πανδημία του κορωνοϊού και την όποια κρίση καταγράφουν οι μελέτες, τα προϊόντα της Melinda διακινούνται με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό τροφοδοτώντας κυρίως τις αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης όπως και των ΗΠΑ – Καναδά, γεγονός που καθιστά τη Melinda τη μεγαλύτερη ελληνική εξαγωγική εταιρεία μελιού.

Η βιομηχανία με έδρα στη Βόρεια Ελλά έκανε εντός της κρίσης ένα θαύμα αφού κατόρθωσε να διεθνοποιήσει το παραγνωρισμένο μα πάντοτε ποιοτικό ελληνικό μέλι, Ιδιοκτήτης της ο κος Άκης Σωτηριάδης ο οποίος διαβλέποντας τη μεγάλη προοπτική ανάπτυξης παραγωγής του μελιού στην ευρωπαϊκή αγορά και παρά τις παθογένειες της ελληνικής αγοράς προχώρησε στην ίδρυση της Melinda πριν από είκοσι χρόνια περίπου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες καταστάσεις που αφορούν στη χρήση του 2018, ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 17,7 εκατομμύρια ευρώ και η καθαρή κερδοφορία της στα 1,6 εκατομμύρια. Η καθαρή θέση της εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 ήταν 5,26 εκατομμύρια ευρώ ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ήταν 18,16 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 15,78 ήταν οι εμπορικές της υποχρεώσεις.

Η δραστηριότητα της εταιρείας όμως, δεν περιορίζεται μόνο στα δικά της προϊόντα καθώς πέρα από αυτά παράγει μεγάλη γκάμα κωδικών μελιού ως private label για γνωστές αλυσίδες super market τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή χώρο. Επίσης, στο πελατολόγιο της εντάσσονται και μεγάλοι εγχώριοι και ξένοι βιομηχανικοί πελάτες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των γαλακτοκομικών, των ζαχαρωδών προϊόντων και της αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments