Ελλάδα

Παπαευαγγέλου ενημέρωση: «Σταθερή η θέση μας για το άνοιγμα των σχολείων»

Παπαευαγγέλου ενημέρωση: «Σταθερή η θέση μας για το άνοιγμα των σχολείων»
Κορωνοϊος ενημέρωση: Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Τον λόγο πρώτα πήρε η  Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας οποία ανακοίνωσε 252 νέα κρούσματα στην Αττική και 92 στη Θεσσαλονίκη.  Ανησυχητικό το γεγονός η μείωση της διάμεσης ηλικίας νοσηρότητας κατά δύο έτη, επισήμανε η κυρία Παπαευαγγέλου. Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε την έξαρση της διασποράς που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των γιορτών. «Η ιστορία με τον κορωνοϊό θα τραβήξει, παρά τους εμβολιασμούς και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις ζωές μας για αρκετούς μήνες ακόμα», τόνισε η ίδια.

Και πρόσθεσε:

«Γνωρίζουμε ότι η ιστορία αυτή θα τραβήξει και παρόλο που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί η πανδημία θα είναι εδώ και θα επηρεάζει τη ζωή μας για κάποιους μήνες ακόμα». Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Τα σχολεία είναι απόλυτη προτεραιότητα να ανοίξουν, με γνώμονα την καλύτερευση της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών μας. Η ίδια χαρακτήρισε «ήρωες» και τους εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας ότι πέτυχαν μια προσομοίωση του σχολικού περιβάλλοντος και της μάθησης μέσω της τηλεκπαίδευσης. Σε ό,τι αφορά τις «κόκκινες περιοχές» η Επιτροπή εισηγήθηκε η οριζόντια επαναλειτουργία των σχολείων Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης. Η προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών θα γίνεται περιοδικά, με απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Δεν εισηγηθήκαμε άνοιγμα στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς ανησυχούμε για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Κάθε εισήγησή μας γίνεται με πολλή προσοχή», είπε. Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς δημοτικών και νηπιαγωγείων μπορούν να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ Covid 19 μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Μαγιορκίνης – Το ΕΣΥ αποσυμφορείται με αργούς ρυθμούς

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης επισήμανε ότι το ΕΣΥ εξακολουθεί να αποσυμφορείται, αλλά τις τελευταίες 10 ημέρες αυτή η τάση έχει επιβραδυνθεί. Για τη μετάλλαξη: Δεν έχει αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά το επίπεδο διάδοσης και νοσηρότητας του νέου μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού.

Δείτε εδώ την ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments