Ελλάδα

Παράταση lockdown: Σχέδιο «Αλκυονίδες» από την Αστυνομία – Φοβούνται τις εξορμήσεις λόγω καλοκαιρίας

Παράταση lockdown: Σχέδιο «Αλκυονίδες» από την Αστυνομία – Φοβούνται τις εξορμήσεις λόγω καλοκαιρίας
Παράταση lockdown: Στις αστυνομικές Αρχές ανησυχούν ότι με την καλοκαιρία που έρχεται, οι πολίτες θα ξεχυθούν σε βουνά, θάλασσες, πάρκα με αποτέλεσμα να υπάρξουν φαινόμενα συνωστισμού.

Στην Ελληνική Αστυνομία ανησυχούν για την καλοκαιρία που προβλέπεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αφού περιμένουν ότι θα υπάρξουν εξορμήσεις από τους πολίτες σε βουνά, θάλασσες και πάρκα με τον κίνδυνο να υπάρξουν φαινόμενα συνωστισμού. Οι αστυνομικές Αρχές είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε εξονυχιστικούς ελέγχους  για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανησυχούν πως οι πολίτες θα εκμεταλλευτούν τον καλό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες και θα προβούν σε εξορμήσεις εντός πόλεων. Έτσι, λοιπόν, από την ηγεσία της αστυνομίας καταστρώθηκε το Σχέδιο «Αλκυονίδες».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο θα τεθούν σε επιτήρηση οι ορεινοί όγκοι, κυρίως Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα. Επίσης, σε επιτήρηση θα τεθεί και το παραθαλάσσιο μέτωπο, από τα Νότια Προάστια ως και τον Πειραιά.

Την ίδια στιγμή αστυνομικές δυνάμεις και έλεγχοι θα υπάρχουν σε πλατείες, πάρκα, αλσύλλια, υπαίθριους αθλητικούς χώρους και μαρίνες όπου το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού. Στο σχέδιο «Αλκυονίδες» έχει γίνει ήδη επισήμανση των «ύποπτων» δημόσιων χώρων οπού στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί αυξημένη  συγκέντρωση κόσμου.

Την ίδια ώρα αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι για τις άσκοπες μετακινήσεις. Για τον σκοπό αυτό θα επιστρατευτούν περιπολίες από οχήματα και μηχανές της ΕΛΑΣ, πεζοί αστυνομικοί σε κεντρικά σημεία, ηχητικά μηνύματα, drones και όπου κριθεί απαραίτητο τότε θα επιβληθούν πρόστιμα και θα γίνουν συλλήψεις.

Μεγάλη ανησυχία για την Αττική

Εννιά είναι οι Δήμοι της Αττικής που ανησυχούν τους ειδικούς σε σχέση με την εικόνα που έχουν όσον αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού. Σε μια μέρα που ανακοινώθηκε ότι το lockdown παρατείνεται για μια ακόμα εβδομάδα, αν και ανοίγουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, η εικόνα των συγκεκριμένων Δήμων προκαλεί «πονοκέφαλο» στους λοιμωξιολόγους και το κυβερνητικό επιτελείο αφού όλοι γνωρίζουν πώς αν η κατάσταση ξεφύγει στην Αττική, το μέλλον θα είναι ακόμα πιο ζοφερό από το παρόν.

Άλλωστε, μόνο σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλους 49 νεκρούς λόγω των επιπλοκών της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, ενώ 386 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου έγιναν 36.458 test (11.857 μοριακοί έλεγχοι και 24.601 rapid test) και εντοπίστηκαν 721 νέα κρούσματα του ιού.

Από τα νέα κρούσματα, σύμφωνα με το Mega, πολλά έχουν οι Δήμοι Βύρωνα, Δάφνης, Γαλατσίου, Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Κασαιριανής, Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments