Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων – Δεν αποκλείεται η επιμήκυνση του lockdown

Γερμανία κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων – Δεν αποκλείεται η επιμήκυνση του lockdown
Γερμανία κορωνοϊός: Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 38.795 νεκρούς.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Γερμανία εξαιτίας του κορωνοϊού. Το τελευταίο 24ωρο ακόμη 1.188 ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 38.795 νεκρούς. Πρόκειται για νέο αρνητικό αριθμό θυμάτων στη Γερμανία, με το προηγούμενο να λέει 1.129 απώλειες σε 24 ώρες.

Είχε καταγραφεί στις 30 Δεκεμβρίου και ήταν η πρώτη φορά που ξεπεράστηκε το όριο των χιλίων θανάτων σε μια ημέρα στη χώρα αυτή. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 31.849, φθάνοντας τα 1.866.887, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν προειδοποίησε χτες για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του lockdown, εάν τα πρόσφατα συμφωνθέντα με τα κρατίδια μέτρα δεν εφαρμοστούν με συνέπεια μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

«Με κάθε χαλάρωση τώρα, η πιθανότητα αναγκαίων περιορισμών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται συνεχώς μεγαλύτερη», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός του σε σημερινή συνέντευξή του στο Reuters TV. Στην καγκελαρία υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια απομακρύνονται ήδη από τις πρόσφατες κοινές αποφάσεις που έλαβαν με την καγκελάριο Μέρκελ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ορισμένα κρατίδια, κυρίως κυβερνώμενα από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν τελικά τα δημοτικά σχολεία από τα μέσα Ιανουαρίου. Άλλα κρατίδια, όπως αυτό της Βάδης – Βυρτεμβέργης, δεν θέλουν προς το παρόν να εφαρμόσουν τον περιορισμό της εμβέλειας κίνησης των πολιτών στα 15 χιλιόμετρα σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Επίσης, το κρατίδιο του Βερολίνου θέλει να επιτρέψει στους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου να ξαναγυρίσουν στα σχολεία από τις 18 Ιανουαρίου, κάτι το οποίο επικρίνει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) του Βερολίνου.

Υπάρχουν επίσης αποκλίσεις από τα πρόσφατα συμφωνηθέντα μέτρα στα κρατίδια της Έσσης και του Μεκλεμβούργου – Προπομερανίας. Το κύριο αμφιλεγόμενο ζήτημα είναι ο περιορισμός του εύρους κίνησης των πολιτών εντός των περιοχών υψηλού κινδύνου σε ακτίνα μόνο 15 χιλιομέτρων. Η πίεση από την οικονομία αυξάνεται επίσης: Ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI ζήτησε τον τερματισμό των τουριστικών οδηγιών και των υποχρεώσεων καραντίνας, διότι έχουν ήδη εγκριθεί στην ΕΕ δύο εμβόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments