Διεθνή

Τραμπ Μπάιντεν: Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του νικητή των εκλογών

Τραμπ Μπάιντεν: Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του νικητή των εκλογών
Τραμπ Μπάιντεν: Το ανακοίνωσε ο ίδιος στο Twitter.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε άλλο έναν τρόπο να προκαλέσει. Ανακοίνωσε στο Twitter ότι δεν πρόκειται να παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν που κέρδισε τις εκλογές του Νοεμβρίου. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε την ανακοίνωση στο Twitter: «Σε όλους όσοι ρωτούν δεν θα παραστώ στην ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου».

Με αυτή του την επιλογή συνεχίζει να δείχνει ότι δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, ενώ επιμένει, χωρίς αποδείξεις, να λέει ότι του έκλεψαν τη νίκη.

Ο Τραμπ θα είναι ο 4ος απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν παρίσταται σε ορκωμοσία του διαδόχου του στο κορυφαίο αξίωμα των ΗΠΑ. Οι προηγούμενοι τρεις ήταν οι: Τζον Άνταμς το 1801, Τζον Κουίνσι Άνταμς το 1828, ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, και Άντριου Τζόνσον. Τότε ο απερχόμενος πρόεδρος Άντριου Τζόνσον αρνήθηκε να ταξιδέψει με την ίδια άμαξα με τον νέο πρόεδρο Οδυσσέα Γκράντ.

Είναι λοιπόν ο πρώτος απερχόμενος Πρόεδρος που αρνείται να παραστεί στην ορκωμοσία από το 1869 δηλαδή μετά από 152 χρόνια. Αυτό το οποίο λέγεται είναι ότι πιθανότατα θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο στις 19 Ιανουαρίου και θα μεταβεί στην Φλόριντα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι εκεί όπως ήταν για τον ίδιο ο Μπαράκ Ομπάμα για να υποδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν.

Στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν θα είναι παρόντες οι τρεις εν ζωή πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα. Βέβαιο είναι ότι θα ήθελε να παραστεί και ο Τζίμι Κάρτερ, αλλά λόγω ηλικίας δεν είναι σε κατάσταση να ταξιδέψει. Σύμφωνα με το 20ο άρθρο του Συντάγματος η θητεία του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ λήγει το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι η Νάνσι Πελόζι θέλει να αποπεμφθεί ο Τραμπ από τώρα, ενώ τον χαρακτήρισε ψυχικά ασταθή.

«Η κατάσταση αυτού του ψυχικά ασταθή προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την ανισόρροπη επίθεσή του στη χώρα μας και τη δημοκρατία μας» δήλωσε η Πελόζι σε επιστολή προς τους βουλευτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments