Lifestyle

Μαρία Κορινθίου: Εσπευσμένα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Τι συνέβη

Μαρία Κορινθίου: Εσπευσμένα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Τι συνέβη
Μαρία Κορινθίου: Κάτι περίεργο συμβαίνει με το Instagram της.

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρειάστηκε να απευθυνθεί η γνωστή ηθοποιός Μαρία Κορινθίου μιας και το τελευταίο διάστημα είχε παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο στο προσωπικό και επίσημο προφίλ της στο Instagram.

Πρόκειται για μια ηθοποιό που δεν «μασά» τα λόγια της ενώ λατρεύει να κάνει αναρτήσεις στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο χρησιμοποιεί τόσο ως εργαλείο για την προώθηση – παρουσίαση της δουλειάς της όσο ως μέσο επικοινωνίας με τους διαδικτυακούς της φίλους οι οποίοι είναι σχεδόν 600 χιλιάδες.

Όμως, κάτι περίεργο συμβαίνει με το Instagram της, που την οδήγησε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς χρειαζόταν βοήθεια. Είναι λογικό να υποθέσει κανείς πως της χάκαραν το προφίλ αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο, σύμφωνα με ό,τι εξήγησε και η ίδια σε σχετικό βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram της.

Εδώ και καιρό λοιπόν, έμοιαζε σαν παγωμένος ο λογαριασμός της ενώ φαινόταν σαν να μην μπορούν να τη δουν οι followers της και να μην μπορούν να της στείλουν μήνυμα αλλά και likes. Για αυτό η Μαρία Κορινθίου απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και σε ειδικούς και της είπαν ότι παρατήρησαν ότι κάποιοι έμπαιναν στον λογαριασμό της, μέσα από το email της.

Ακολουθεί το βίντεο με όσα κατήγγειλε η γνωστή ηθοποιός:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@mariakorinthiou)

Τι κάνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;

Με το Π.Δ. 178/2014 προβλέφθηκε η ίδρυση και η διάρθρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με έδρα την Αθήνα και η ίδρυση και διάρθρωση Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμπεριλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων ή αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι αυτοτελής κεντρική Υπηρεσία και υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην εσωτερική της δομή, αποτελείται από πέντε τμήματα που συμπληρώνουν όλο το φάσμα προστασίας του χρήστη και ασφάλειας του Κυβερνοχώρου. Έτσι, στη νέα αναβαθμισμένη δομή της αποτελείται από:

  • Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης και Διαχείρισης Πληροφοριών,
  • Τμήμα Καινοτόμων Δράσεων και Στρατηγικής,
  • Τμήμα Ασφάλειας Ηλεκτρονικών και Τηλεφωνικών Επικοινωνιών και Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων,
  • Τμήμα Διαδικτυακής Προστασίας Ανηλίκων και Ψηφιακής Διερεύνησης και
  • Τμήμα Ειδικών Υποθέσεων και Δίωξης Διαδικτυακών Οικονομικών Εγκλημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments