Ελλάδα

Εξαδάκτυλος για lockdown: Αν είμαστε σε ασφαλές περιβάλλον όλα πρέπει να ανοίξουν

Εξαδάκτυλος για lockdown: Αν είμαστε σε ασφαλές περιβάλλον όλα πρέπει να ανοίξουν
Εξαδάκτυλος για lockdown: Όλα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

Ο  πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξήγησε ότι «οι μάσκες κατεβαίνουν» όταν οι άνθρωποι πίνουν καφέ, ή συζητούν έξω από τα σχολεία και ο ιός εξαπλώνεται ταχύτερα και ευκολότερα

Την ανάγκη οι γονείς που θα μεταφέρουν από αύριο, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, τα παιδιά τους στο σχολείο, να μη «δουν» την επαναλειτουργία τους ως ευκαιρία δικής του κοινωνικοποίησης με άλλους γονείς, τόνισε μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ειδικότερα ο κ. Εξαδάκτυλος παρότρυνε τους γονείς να μην σταματούν στα σχολεία για να συνομιλήσουν, ή να πιούν καφέ με άλλους γονείς, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις «οι μάσκες κατεβαίνουν» και η μετάδοση του ιού γίνεται πολύ εύκολα.

Ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι «όλα πρέπει να ανοίξουν», εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καλά και «είμαστε σε ασφαλές περιβάλλον». Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος αποκάλυψε ότι οι επιστήμονες κλήθηκαν να απαντήσουν στο δίλημμα εάν θα ανοίξουν τα σχολεία, ή εάν θα ανοίξει το λιανεμπόριο για να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις στις οικογένειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Εξαδάκτυλος είχε ταχθεί κατά της επαναλειτουργίας των σχολείων τη δεδομένη στιγμή.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του στο twitter, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογραμμίζει ότι θα ήταν προτιμότερο να ανοίξει το λιανεμπόριο, αντί του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων. Η ανάρτηση του κ. Εξαδάκτυλου, έχει ως εξής, «Μεταξύ του πατέρα που ζητά να ανοίξει το μαγαζί του και του παιδιού που θέλει να πάει στους συμμαθητές και τη δασκάλα του, νομίζω προηγείται ο πατέρας. Καλύτερα να έρθει εισόδημα στο σπίτι και να συνεχιστεί η Τηλεεκπαίδευση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments