Ελλάδα

Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα

Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα
Κουβέρτες στα σχολεία: Στα θρανία με μάσκα, τσάντα και κουβέρτα επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές.

Νέα πραγματικότητα από σήμερα για την σχολική κοινότητα, με τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής να επιστρέφουν στις τάξεις ύστερα από περίπου δύο μήνες τηλεκπαίδευσης. Το κάθε σχολείο οφείλει να τηρεί πιστά τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς της νόσου και οι μαθητές να έχουν μαζί τους -εκτός από την τσάντα και τα βιβλία τους- τις μάσκες τους, τα παγουρίνα τους και… την κουβέρτα τους.

Και όμως, οι μαθητές του 2ου δημοτικού στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, πήγαν σχολείο με την κουβέρτα τους.

Δεδομένου ότι τα παράθυρα πρέπει να είναι ανοιχτά για να αερίζονται οι τάξεις, το σχολείο βρήκε αυτή τη λύση προκειμένου να μην κρυώνουν οι μαθητές. Συγκεκριμένα, έστειλε οδηγίες στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με μια μικρή κουβέρτα γιατί οι σχολικές αίθουσες θα αερίζονται διαρκώς. Στις οδηγίες, αφού αναλύεται το πως και ποια ώρα θα φεύγει από το σχολείο κάθε τάξη και τι ώρα θα αρχίζει και θα τελειώνει το ολοήμερο, η διεύθυνση του σχολείου αναφέρει:

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • Το παγουρίνο τους ή μπουκάλι με νερό.
  • Το δεκατιανό τους.
  • Είδη ατομικής προστασίας (χαρτομάντιλα, αντισηπτικό και αντισηπτικά μαντηλάκια).
  • Ένα σακουλάκι με δύο επιπλέον καθαρές μάσκες.
  • Ένα σακουλάκι όπου θα αποθηκεύουν την χρησιμοποιημένη μάσκα τους.
  • Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο.

Όπως είναι φυσικό το Twitter που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, σχολίασε την οδηγία αυτή, δίνοντας ρέστα.

“Πόσο μπροστά ήταν η κυβέρνηση, που τον Σεπτέμβριο μοίραζε κουβέρτες αντί για μάσκες στα σχολεία, ε;” διερωτάται ένα χρήστης, με έναν άλλον να συμπληρώνει, “αν με 10′ άνοιγμα παραθύρων, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, γιατί δεν μπορούμε να βγαίνουμε έξω και μας έχετε μαντρωμένους τόσους μήνες?”. Ένας τρίτος το πάει σε άλλο επίπεδο: “Μαζί με την κουβέρτα να δώσετε στα παιδιά και τσίπουρο… να ζεσταθεί το μέσα τους”. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments