Ελλάδα

Εμβόλιο: Ανατροπή στον εμβολιασμό – Θα γίνεται μόνο σε νοσοκομεία

Εμβόλιο: Ανατροπή στον εμβολιασμό – Θα γίνεται μόνο σε νοσοκομεία
Εμβόλιο: Αλλάζει το πλάνο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στη χώρα μας.

Μπορεί η κυβέρνηση να είχε παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο του εμβολιασμού, αλλά όπως φαίνεται το πλάνο αλλάζει ριζικά. Θυμίζουμε ότι οι αρμόδιες αρχές είχαν παρουσιάσει ένα πλάνο με τη δημιουργία κέντρων προκειμένου να μπορούν να πηγαίνουν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα πάντα με όσα είχε παρουσιάσει το υπουργείο Υγείας, είχαν δημιουργηθεί 1018 εμβολιαστικά κέντρα. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν οι εμβολιασμοί δεν θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ethnos.gr οι εμβολιασμοί θα γίνονται από τα νοσοκομεία. Αυτή η απόφαση πάρθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού στα Κέντρα Υγείας που είχαν σχεδιαστεί για το εμβόλιο του κορωνοϊού. Το εμβόλιο μπορεί να παρουσιάσει κάποιες αλλεργικές αντιδράσεις και έτσι από το υπουργείο έκριναν πως είναι καλύτερο να γίνει ανατροπή του σχεδίου και να πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία όπου υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό.

Καλούν τους ηλικιωμένους να πάνε στα νοσοκομεία

Αναφορικά με τα ραντεβού που είναι ήδη προγραμματισμένα καθώς η πλατφόρμα emvolio.gov.gr έχει ήδη ανοίξει, αυτά θα γίνουν κανονικά αλλά ο εμβολιασμός θα γίνει στα νοσοκομεία. Επισήμως με βάση την ενημέρωση που έχει σταλεί στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, οι εμβολιασμοί στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το σχέδιο για να υλοποιηθεί θα χρειαστεί να μπουν στη μάχη πολλά νοσοκομεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν επιστρατευτεί και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία όπως είναι το Δρομοκαΐτειο, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει να κλείνονται τα ραντεβού. Βέβαια η μεταφορά των εκατομμυρίων εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού από τα Κέντρα υγείας στα νοσοκομεία, αναμένεται να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων τα οποία ούτως ή άλλως παρουσιάζουν ελλείψεις προσωπικού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments