Ελλάδα

Γκάγκα: «Τα καταστήματα μπορούν να δουλέψουν όπως και τα σούπερ μάρκετ»

Γκάγκα: «Τα καταστήματα μπορούν να δουλέψουν όπως και τα σούπερ μάρκετ»
Γκάγκα: Τι σχολίασε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Το άνοιγμα των σχολείων και τη λειτουργία των καταστημάτων σχολίασε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας ότι «αν τηρήσουμε τα μέτρα, θα έχουμε δικλείδες ασφαλείας». Σύμφωνα με την κα Γκάγκα, που μίλησε στον ΣΚΑΪ τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με μέτρα.

«Αν υπάρχει καλή επιδημιολογική παρακολούθηση μπορούμε να το προλάβουμε», υπογράμμισε κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στην πιθανότητα να αυξηθούν τα κρούσματα.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, είπε ότι «όπως δουλεύουν τα σουπερμάρκετ μπορούν να δουλέψουν και τα υπόλοιπα καταστήματα, αρκεί να μη βγούμε όλοι μαζί. Το κέντρο της Αθήνα έχει περισσότερο συγχρωτισμό και πρέπει να φοβόμαστε εκεί». Αναφορικά με τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί σημείωσε πως δεν πρέπει να είμαστε συνεχώς περιορισμένοι, αλλά να βγαίνουμε με προσοχή και να τηρούμε τα μέτρα.

Πότε αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα:

Από τη στιγμή που η επιτροπή θα πάρει αποφάσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, όλα δείχνουν ότι τα καταστήματα θα δουλέψουν και πάλι στις 18 Ιανουαρίου. Αυτό αποκάλυψε το Mega το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται να λειτουργήσει και πάλι το Click Away, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή και το click inside. Σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των πελατών μέσα σε ένα κατάστημα θα εξαρτηθεί από τα τετραγωνικά του καταστήματος, ενώ θα υπάρχει και χρονικό περιθώριο για την παρουσία μέσα στο μαγαζί. Για την έλευση στο κατάστημα, απαιτείται ραντεβού, το οποίο κατοχυρώνεται και ορίζεται με μήνυμα στο κινητό μας τηλέφωνο.

Με αυτό τον τρόπο θα ξεμπλοκαριστούν χιλιάδες παραγγελίες που είχαν γίνει μέσω του click away και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής τους ενώ οι καταναλωτές έχουν ήδη πληρώσει για τις αγορές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Φυσικά στον ορίζοντα δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για άμεσο άνοιγμα της εστίασης ή των γυμναστηρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments