Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Μέχρι την Παρασκευή η προθεσμία για τις αιτήσεις

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Μέχρι την Παρασκευή η προθεσμία για τις αιτήσεις
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας αν υπάρξει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που δεν έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι την Παρασκευή.

Την ερχόμενη Παρασκευή 18 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ωστόσο ο Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί ολιγοήμερη παράταση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 196.700 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Όπως τονίζεται, το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ωστόσο, οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021. Ο εν εξελίξει κύκλος καλύπτει και νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” https://www.aade.gr/mybusinesssupport της ΑΑΔΕ λήγει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, ώστε οι πληρωμές προς τους δικαιούχους να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης

Μιλώντας σήμερα στο MEGA, o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ολιγοήμερη παράταση, αλλά μόνο αν υπάρχει σημαντικός αριθμητικός δυνητικών δικαιούχων που δεν έχουν κάνει αίτηση.

Επανέλαβε επίσης την πρόθεση για την υλοποίηση και 6ου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής τον Μάρτιο, ανεξάρτητα από τις υγειονομικές εξελίξεις. “Ανεξάρτητα από το αν αποκατασταθεί εν μέρει ή στο σύνολό της η λειτουργία της αγοράς η Κυβέρνηση θα είναι παρόν για να συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κλάδος της ένδυσης θα ενισχυθεί περισσότερο από την επιστρεπτέα 5

Σε ό,τι αφορά την μείωση του τζίρου στην γιορτές, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το click away λειτούργησε θετικά σε συγκεκριμένους κλάδους όπως π.χ. τα κοσμηματοπωλεία αλλά όχι για τα καταστήματα ένδυσης όπου πέτυχε να περιορίσει την μείωση του τζίρου από το 89% το Νοέμβριο στο 78% τον Δεκέμβριο. Για τον λόγο αυτό, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ο κλάδος της ένδυσης θα ενισχυθεί περισσότερο από την επιστρεπτέα 5.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments