Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουν εκλογές το 2021

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουν εκλογές το 2021
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε ο πρωθυπουργός για τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, το πρόγραμμα εμβολιασμού και το άνοιγμα της αγοράς. Η επίθεση του στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η θέση του για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία.

Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή η πανδημία υποχωρεί στη χώρα μας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Δεν αψηφήσαμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Προετοιμαστήκαμε ώστε να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με περισσότερους γιατρούς, κρεβάτια και νοσηλευτές», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού ήταν πιο βίαιο. Θρηνήσαμε και θρηνούμε πολλούς νεκρούς». Είχαμε φθάσει σε παραπάνω από 600 διασωληνωμένους και τώρα είμαστε κάτω από 350», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας, μάλιστα, και τα γραφήματα. Στο ερώτημα αν οι λοιμωξιολόγοι είχαν εισηγηθεί lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός: «Ουδέποτε η Επιτροπή μας εισηγήθηκε lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουν έρθει αρκετές ποσότητες εμβολίων και μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού τουλάχιστον 2.000.000 πολίτες και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού ανέφερε: «Θα ήταν καλό να μην υπονομεύουμε την προσπάθεια και τις επιδόσεις της χώρας. Θα συγκρίνουμε το Μάτι με μία παγκόσμια πανδημία;», διερωτήθηκε, μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ήμασταν απολύτως συνεπείς με αυτά τα οποία γνωρίζαμε. Εγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Γιατροί και νοσηλευτές υπερέβαλαν εαυτόν. Τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Κάναμε ό,τι ήταν απολύτως δυνατόν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Για το άνοιγμα της αγοράς

Ερωτηθείς για το άνοιγμα καταστημάτων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επιθυμία είναι να ανοίξει η αγορά έστω και με click away. «Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι στις 15 Δεκεμβρίου που αποφασίσαμε το άνοιγμα με click away τα Χριστούγεννα. Την Παρασκευή οι ειδικοί θα αποφασίσουν με βάση αυτή την επιδημιολογική εικόνα» ανέφερε. Προανήγγειλε ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα διατηρηθεί για όσο καιρό χρειαστεί.

Αισιοδοξία για τον τουρισμό

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τουρισμό το καλοκαίρι, εκτιμώντας ότι θα είναι καλύτερο από πριν και δεν θα σωθεί απλά η τουριστική περίοδος. Στήριξε την αισιοδοξία του αυτή στο γεγονός ότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ενώ θα ευνοήσει και το γεγονός ότι ο κορονοϊός είναι εποχικός.

Το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά

Η πρόθεση μου είναι η κυβέρνηση να εξαντλήσει την 4ετία. Όχι το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά. Η κυβέρνηση απολαμβάνει μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γνωρίζουμε πόσο δύσκολα περνάνε οι άνθρωποι του πολιτισμού»

«Γνωρίζουμε πόσο δύσκολα περνάνε οι άνθρωποι του πολιτισμού. Εξ ου και τοποθετήσαμε υφυπουργό για τον Σύγχρονο Πολιτισμό. Για αυτό και επέλεξα να κρατήσω ανοιχτά τα βιβλιοπωλεία» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1.

Διερευνητικές με Τουρκία

«Η κυβέρνησή μας επεδίωξε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών θέτοντας συγκεκριμένο πλαίσιο: Να μην υπάρχει καμία δραστηριότητα εντός Ελληνικής ΑΟΖ και με αντικείμενο συζήτησης την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Καλύτερα να συζητούμε εντός συγκεκριμένου πλαισίου παρά να μη συζητάμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η χώρα μας για πρώτη φορά έφυγε από το δόγμα της θεωρητικής επίκλησης του διεθνούς δικαίου και απέδειξε στην πράξη πως μπορεί να επιλύσει διαφορές χτίζοντας συμμαχίες, αλλά και την άμυνά της. Φυλάμε τα σύνορά μας με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή», τόνισε. «Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συζητήσει περί γκρίζων ζωνών ή αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Έχω την επιθυμία να βρούμε ένα πλαίσιο μακροπρόθεσμης επίλυσης της διαφοράς μας με την Τουρκία. Δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Τουρκίας να εξακολουθήσει την προκλητικότητά της. Ελπίζω πως το 2021 θα είναι καλύτερο έτος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», είπε μεταξύ άλλων.

«Η χώρα θα ζητήσει όσα μπορεί να διεκδικήσει από τη Novartis»

«Στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 είχα πει πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τη Novartis. Ό, τι είπα τότε ισχύει και τώρα. Η χώρα θα ζητήσει όσα μπορεί να διεκδικήσει από τη Novartis. υπήρξε σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών και συνταγογράφησης. Το πολιτικό σκάνδαλο έγκειται στη στοχοποίηση 10 πολιτικών προσώπων από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξαν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ είναι κυρίαρχη στο πολιτικό κέντρο»

«Είχα δεσμευθεί για ανανέωση διεύρυνση και μεταρρυθμίσεις, όταν εξελέγην Πρόεδρος της Νέας Δημκρατίας. Αυτήν την ατζέντα υπηρετώ. Η ΝΔ έχει στελέχη με πολλές διαφορετικές αφετηρίες. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι τιμώ και αξιοποιώ όλα τα στελέχη. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι κυρίαρχη σε αυτό, που ονομάζουμε πολιτικό κέντρο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments